Hot News
La Mulți Ani! Un An Nou fericit!
31/12
Autorii atacului criminal asupra centrului Belgorodului pedepsiți
01/01

Lavrov: Rusia va răspunde la desfășurarea de către SUA a sistemelor de rachete interzise anterior

Serghei Lavrov/ Foto: gazeta.ru

Rusia este pregătită să ia măsuri ca răspuns la desfășurarea, planificată de SUA, a sistemelor de rachete la sol, interzise, anterior, prin Tratatul privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF), a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

După cum a precizat Lavrov, Federația Rusă își va reconsidera atitudinea față de respectarea moratoriului privind desfășurarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, dacă se va crea pericolul ca sistemele de rachete americane să-și facă apariția în respectivele regiuni, relatează Rambler.ru.

„Evident, crearea de către Washington a unor riscuri suplimentare de rachetă ne va impune să luăm serioase măsuri de răspuns”, a spus ministrul rus de Externe.

În același timp, Lavrov a subliniat că nu partea rusă va fi prima care va desfășura rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune cu staționare la sol. Statele Unite s-au retras din Tratatul privind rachetele cu rază medie și mai mică de acțiune la începutul anului 2019 din cauza unei presupuse încălcări a acordului de către Federația Rusă, cu care partea rusă nu este categoric de acord.

În vara aceluiași an, președintele Vladimir Putin a suspendat participarea Rusiei la Tratatul INF. După care Federația Rusă a propus introducerea unui moratoriu privind desfășurarea sistemelor de rachete la sol în Europa și în alte regiuni. Pe 28 decembrie, Serghei Lavrov a declarat că Washingtonul a preferat să distrugă Tratatul INF deoarece armele interzise de acest document au devenit necesare Statelor Unite, inclusiv împotriva Chinei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite sunt instigatoare la razboi și conflicte pretutindeni în lume. Nu au noțiunea de bună înțelegere și pace cu celelalte state. De aceea, Rusia este OBLIGATĂ să ia măsurile necesare care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875024