Hot News
Lavrov: Rusia va răspunde la desfășurarea de către SUA a sistemelor de rachete interzise anterior
01/01
S-a aflat câte modele noi va produce AvtoVAZ până în 2030
01/01

Autorii atacului criminal asupra centrului Belgorodului pedepsiți

Foto: thesun.ie

Ministerul rus al Apărării: Forțele armate au lovit centrele decizionale și obiective militare din Harkov

Forțele Armate ruse au lovit centrele de decizie și obiective militare din Harkov: în urma atacului cu rachete, au fost uciși reprezentanți ai Direcției Principale de Informații (GUR) a Ucrainei și ai Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat serviciul de presă al Ministerului Apărării, citat de cotidianul Vedomisti.

Potrivit sursei menționate, respectivii militari ucraineni au fost direct implicați în „planificarea și executarea atacului terorist” de la Belgorod. În ziua de 30 decembrie, centrul orașului a fost supus unui atac masiv cu rachete, soldat cu moartea a 24 de persoane și rănirea altor zeci de locuitori. Ministerul rus al Apărării anunțase anterior că atacul a fost efectuat de două rachete ”Olha” cu muniție cu fragmentare, precum și cu proiectile reactive cu foc multiplu Vampire, de fabricație cehă. Rachetele au fost distruse de sistemele de apărare aeriană, dar câteva obuze reactive și partea cu muniție cu dispersie de la rachetele ”Olha” au căzut în interiorul orașului Belgorod.

„Ca răspuns la acest act terorist, Forțele Armate ale Rusiei au lovit centrele decizionale și obiective militare din orașul Harkov, folosite de regimul criminal de la Kiev. Cu o rachetă de mare precizie a fost lovit fostul complex hotelier ”Harkov Palace” (în imagine), fiind lichidați reprezentanți ai GUR și ai armatei ucrainene”, se arată în comunicat.

Potrivit ministerului Apărării, în același loc se aflau până la 200 de mercenari străini. Ei urmau să fie implicați în efectuarea unor raiduri teroriste pe teritoriul Rusiei de la granița cu Ucraina, susține ministerul. Armata Rusiei a lansat, de asemenea, un atac cu rachete asupra clădirii Serviciului regional de Securitate al Ucrainei (SBU) și a locului de dislocare temporară a formațunii naționaliste ”Pravîi sector” („Sectorul de dreapta”, organizație extremistă interzisă în Rusia). Drept urmare, au fost lichidați reprezentanți ai conducerii SBU, mercenari străini și militanți ai unității ”Kraken”, care pregăteau o operațiune de sabotaj în Rusia, anunțat serviciul de presă.

„Cu lovituri de înaltă precizie a fost distrusă sucursala Centrului național de control spațial din zona satului Zalesțî, din regiunea Hmelnițki, folosită de armata ucraineană pentru strângere de informații”, a adăugat instituția.

Au fost distruse și bazele de combustibil din Harkov și Zaporojie, de care, după cum se menționează, se aprovizionau grupurile de trupe ucrainene pe direcțiile Harkov și Orehovsk. În plus, Forțele Armate ale Rusiei au lansat rachete și asupra punctelor de dislocare temporară a unităților brigăzilor Forțelor Armate ucrainene și a mercenarilor străini, în număr total de până la 600 de persoane. Au fost atacate și locurile de parcare pentru tehnica militară și sisteme de artilerie din Selidovo și Kurahovo și de pe teritoriul minei Korotchenko din Republica Donețk.

Drept urmare, inamicul a suferit pierderi semnificative, a adăugat Ministerul Apărării, subliniind că armata rusă atacă doar ținte militare și infrastructura aferentă.

2 Comments

  1. Vlad spune:

    Ce spuneți voi nu are logică. Dacă știau rușii de aceste obiective de ce nu le-au eliminat înainte? Mult mai credibil e faptul că după atacul din Belgorod au bombardat și rușii câteva clădiri la întâmplare ca răspuns. Altfel am vorbi de trădare.

  2. Carmen spune:

    Complexul Harkov Palace trebuia lovit măcar cu două rachete, să fie ras de pe fața pământului, să nu rămână piatră pe piatră din el. Acest loc în care se adăposteau reprezentanți ai GRU, ai armatei ucrainene și mercenari a fost un bârlog al criminalilor. Toate bazele și centrele de acest fel trebuie distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053