Hot News
Autorii atacului criminal asupra centrului Belgorodului pedepsiți
01/01
Rachetele rusești pe care armata Ucrainei nu le-a putut doborî nici măcar o dată de la începutul operațiunii speciale
01/01

S-a aflat câte modele noi va produce AvtoVAZ până în 2030

Foto: gazeta.ru

Consiliul de Administrație al constructorului auto AvtoVAZ a aprobat strategia de dezvoltare a companiei până în 2030, informează RIA Novosti, citând Ministerul Industriei și Comerțului al Federației Ruse. În cadrul acestei strategii, compania va lansa 12 modele noi de autoturisme, relatează Gazeta.ru.

„Consiliul de administrație al SA AvtoVAZ a aprobat strategia de dezvoltare a companiei până în 2030. Se intenționează păstrarea poziției de lider a autoturismului Lada pe piața auto din Rusia. Acest lucru va fi facilitat, printre altele, de lansarea a 12 modele noi pe diverse segmente, precum și de dezvoltarea unor proiecte de parteneriat”, se precizează în comunicatul publicat după ședința Consiliului de administrație al companiei.

Până în 2026, AvtoVAZ va lansa trei noi modele Lada. Planurile de pregătire a noilor modele au fost confirmate de vicepremierul Denis Manturov, tot el ministrul al Industriei și Comerțului. Potrivit acestuia, producția a trei modele va fi lansată în următorii trei ani: Lada Aura în 2024, Lada Iskra în 2025 și un nou crossover pe platforma Vesta în 2026.

Manturov a menționat că, în 2024, planul de producție al AvtoVAZ va crește cu aproape un sfert. Producătorul auto autohton intenționează să fabrice cel puțin 500.000 de mașini Lada în noul an. Volumul programului de investiții nu va fi mai mic, decât cel din 2023, adică aproximativ 40 de miliarde de ruble, a menționat el.

Sedanul Aura alungit construit pe baza Lada Vesta a fost prezentat la Soci în iunie 2023. Mașina este echipată cu un motor 1.8 cu o capacitate de 122 CP și transmisie automată. Prețul noului produs va fi de peste 2 milioane de ruble (în jur de 21 000 euro).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să crească producția în toate domeniile, în ciuda sancțiunilor idioate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102