Hot News
Cotidianul The Telegraph recunoaște: Atacurile armatei ruse au vizat obiective industriale militare din Ucraina
04/01
Ministrul Manturov a vorbit despre noul autoturism ”Volga”
05/01

Sobianin: 2023 a avut cele mai bune rezultate în privința extinderii rețelei de metrou

Una dintre stațiile de metrou care face parte din Marele Linie Circulară/ Foto: site-ul primarului Moscovei

Anul trecut a avut cele mai bune rezultate în ceea ce privește construcția liniilor de metrou, a scris primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe blogul de pe site-ul său personal, relatează Argumentî i faktî.

„Am închis Marea Linie Circulară – 31 de stații, 70 de kilometri de cale ferată și 47 de pasaje spre liniile și diametrele de metrou existente și viitoare”, a menționat primarul.

Edilul orașului a subliniat că, privite în context istoric, aceste lucrări sunt comparabile cu inaugurarea propriu-zisă a metroului, în 1935, deoarece metroul este folosit zilnic de aproapre 1,3 milioane de pasageri, iar anul viitor acest număr ar trebui să se dubleze.

În același timp, pe Marea Linie Circulară a fost creată o rezervă de capacitate de transport pentru câteva decenii de acum înainte. Stațiile construite au decongestionat celelalte linii de metrou cu aproape un sfert – cu 23%.

Confortul pasagerilor a crescut și datorită extinderii liniei de metrou dincolo de Șoseaua de Centură a Moscovei. În apropierea stațiilor noi Iahromskaia, Lianozovo și Fizteh se găsesc mari întreprinderi și institute de cercetare. În plus, construcția acestor stații a permis moscoviților care locuiesc în apropiere să ajungă rapid în centru, fără a trece de pe o linie pe alta.

Sobianin a menționat, de asemenea, prelungirea liniei de metrou Solnțevo, precum și deschiderea stațiilor Pîhtino și Aeroport Vnukovo, care a redus la jumătate timpul de călătorie al pasagerilor.

„Pentru prima dată, de la aeroport se poate ajunge până la pasajul spre Marea Linie Circulară în doar 25 de minute, iar aceasta este cheia pentru călătorii rapide și confortabile în tot orașul”, a concluzionat Sobianin.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Cele mai frumoase stații de metrou din lume se află la Moscova. Fiecare stație are un stil arhitectural propriu, unele au adoptat marele trecut baroc al Rusiei, altele au adoptat estetica ArtDeco. Împodobite cu picturi murale sau mozaicuri vibrante, stațiile metroului sunt adevărate opere de artă. Iar extinderea liniilor de metrou fac din acest mijloc de transport unul din cele mai utilizate și mai eficiente din Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064