Hot News
Ministrul Manturov a vorbit despre noul autoturism ”Volga”
05/01
Armata rusă a primit o nouă artilerie, superioară tehnicii similare occidentale la tragere
05/01

Zaharova: Declarațiile UE despre atacurile de la Belgorod, „legitimarea fărădelegii”

Foto: Maria Zaharova/ Foto: Serviciul de presă al MAE rus

Declarațiile făcute de reprezentantul Serviciului de politică externă al Uniunii Europene, Peter Stano, referitor la atacurile lansate de armata ucraineană asupra centrului orașului Belgorod, din Rusia, cu privire la dreptul Kievului de a se apăra arată că țările occidentale au „legitimat fărădelegea”, a comentat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

„Țările occidentale au legitimat fărădelegea și au inventat o denumire pentru așa ceva – „ordine mondială bazată pe reguli”, a spus Zaharova, citată de TASS.

Reacția purtătoarei de cuvânt a MAE rus vine după ce, anterior, ministerul francez de Externe a evitat un comentariu pe această temă, mulțumindu-se să califice respectivele atacuri ca fiind legale. (Reamintim faptul că în urma atacului asupra centrului Belgorodului au fost uciși 25 de civili, peste o sută fiind răniți – n.r.). Ca răspuns, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a catalogat pe reprezentanții diplomației franceze drept ”hidoși”.

Pe de altă parte, Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a subliniat, prin vocea secretarului de presă al instituției, Ravina Shamdasani, că, „fără îndoială”, viața fiecărui civil contează.

Shamdasani a adăugat că toate statele sunt obligate să asigure protecția civililor. Potrivit acesteia, șeful OHCHR, Volker Türk, a solicitat acces pentru a vizita Rusia, dar pentru moment, vizita nu este planificată.

Iar anterior, reprezentanții oficiului Secretarul General al ONU au calificat drept inacceptabile atacurile asupra populației civile, după loviturile lansate de armata Ucrainei asupra orașului Belgorod, soldate cu moartea a 25 de oameni.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Într-o lume în care până și normalul este considerat deviant, în care mulți rămân consternați când li se spune ceva firesc, nu este de mirare că fărădelegii i se ia apărarea și este ridicată la rangul de virtute. Astăzi, pentru unii crimele împotriva civililor sunt considerate ca ,,legitimă apărare”, iar alții sunt catalogați ,,criminali și teroriști” doar pentru că își apără poporul. Nu vi se pare că lumea este cu susul în jos, că a luat-o razna, că se află într-un stadiu deplorabil? Occidentul decadent, condus de personaje iresponsabile nu poate avea decât o atitudine inversă față de realitate. Mai grav este că asemenea indivizi se înmulțesc și nu mai pot fi controlați.
    ,,Numărul indivizilor imbecili în viață este mereu și în mod inevitabil subestimat de toată lumea.” (Carlo M. Cipolla – ,,Legile fundamentale ale imbecilității umane”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091