Hot News
Serghei Lavrov: Obiectivul diplomației ruse este de a asigura o imagine obiectivă a Rusiei la nivel internațional (I)
05/01
„Cele mai avansate”: Ce anume a aruncat Rusia în aer în Ucraina
06/01

Medvedciuk: Cele trei greșeli care l-au adus pe Zelenski la colaps

Viktor Medvedciuk/ Foto: cdn.regnum.ru

Volodimir Zelenski a comis câteva greșeli care au condus la prăbușirea lui, scrie liderul partidului ”Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, interzis în Ucraina, Viktor Medvedciuk, președinte al consiliului mișcării ”Altă Ucraină”, într-un articol publicat pe site-ul acestei mișcări, relatează RIA Novosti.

„Prima greșeală. Aducerea la putere a unor neprofesioniști. Zelenski a intrat în politică în virtutea legilor din showbiz și a continuat să-și promoveze politica exact după aceste legi”, a scris el.

În opinia politicianului, aducerea la putere a unor oameni „chipurile din popor” a fost eficientă din punctul de vedere al show-ului, dar a fost păguboasă din perspectiva intereselor statului. Istoria ne demonstrează că, oricât de proastă ar fi clasa conducătoare, înlocuirea ei cu oameni adunați la întâmplare nu rezolvă nimic, a subliniat Medvedciuk.

A doua greșeală el a definit-o ca fiind trecerea la ideologia nazistă. „Nazismul ajută să facă din ”slujitori ai poporului”, cu minte îngustă și hoți, războinici ai luminii, iar pe toți ceilalți să-i acuze că lucrează pentru „răul universal” în persoana Moscovei”, a scris politicianul.

A treia greșeală a lui Zelenski este, în opinia lui Medvedciuk, supraestimarea ajutorului occidental.

„Nefiind un profesionist, Zelenski a crezut că sprijinul occidental va acoperi toate riscurile confruntării cu Rusia”, a explicat Medvedciuk.

În opinia sa, Zelenski a început jocul politic, având doar banii, armele și ideile altora și, ca urmare, toate s-au terminat.

„Gândind că, jucându-se cu lucrurile altora nu va pierde niciodată, Zelenski a greșit. El a pierdut Ucraina, a pierdut economia țării, statalitatea ei: a pierdut viețile a sute de mii de ucraineni simpli, care au murit din cauza jocului lui criminal și dement. De aceea se apropie ora când trebuie să dea socoteală și care nu este peste munți și mări. Pentru greșelile sale, Zelenski trebuie să plătească”, a concluzionat Medvedciuk.

În ultimul timp, mass-media occidentale scriu tot mai des că Occidentul a început să se sature de conflictul ucrainean, iar sprijinul acordat regimului lui Zelenski slăbește. Controlată de republicani, Camera reprezentanților a Congresului SUA a blocat cererea Casei Albe privind alocarea a 60 de miliarde de dolari ajutor pentru Kiev. În plus, atenția occidentală s-a diminuat din cauza escaladării conflictului din Orientul Mijlociu, iar în Ucraina există temeri că acest lucru ar putea anunța sfârșitul sprijinului american.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Singura greșeală este a poporului ucrainean, care s-a lăsat păcălit în 2014 și care l-a acceptat ca președinte pe Zelenski. Ce așteptări poți avea de la un actor de doi lei? Puterea și banii i-au sucit mințile, iar până la trădarea țării n-a fost decât un pas. Nu este singurul vinovat. Vina o poartă chiar și aceia care în prezent îl susțin și toți cei care nu fac nimic pentru a-l îndepărta. Există un țap ispășitor și o întreagă turmă de vinovați în jurul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121