Hot News
Putin a sărbătorit Crăciunul în biserica din Novo-Ogarevo
07/01
Fostul procuror general al Ucrainei: Armata a pierdut peste 500.000 de militari
08/01

„A fost total isteric”: Expert britanic, despre reacția lui Zalujnîi la atacul armatei ruse asupra unor obiective militare din Ucraina

Generalul Valeri Zalujnîi/ Foto: topwar.ru

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a perceput cu mare durere puternicele atacuri cu rachete și drone lansate recent de Forțele Armate ale Rusiei asupra unor obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei. Despre reacția la cele întâmplate a comandantului șef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a vorbit analistul militar britanic Alexander Merkouris pe canalul The Duran, de pe YouTube, relatează Topwar.ru.

Vorbind în Rada Supremă a Ucrainei, Zalujnîi a fost foarte iritat, reacționând violent la posibilitatea ca ofițeri din cercul său apropiat să fi murit în timpul ultimelor atacuri rusești.

”A fost total isteric. Arăta ca un general și un comandant aflat în pragul unei crize de nervi. Un comportament care, poate, spune multe despre situația de pe front”, a subliniat analistul britanic.

Potrivit afirmațiilor lui Merkouris, atacurile cu rachete ale forțelor armate ruse asupra infrastructurii militare ucrainene s-au dovedit foarte distructive pentru moralul militarilor armatei ucrainene. Militarii ucraineni au înțeles, în special, că nici măcar sistemele occidentale de apărare aeriană nu sunt în măsură să asigure o protecție eficientă a celor mai importante, din punct de vedere strategic, obiective ale infrastructurii de apărare a țării.

Și pentru că veni vorba, concluzii corespunzătoare au fost trase și de țările occidentale. Potrivit mai multor analiști, ele analizează acum, în regim de urgență, posibilitatea consolidării apărării antiaeriane și antirachetă a țărilor NATO, inclusiv producerea unor sisteme suplimentare de rachete antiaeriene.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La ce-i folosesc crizele de nervi? Poate face un AVC. Pentru o liniștire de moment poate să-i tragă una în freză lui Zelenski. Așa se descarcă de nervi. Apoi, printr-o strategie bine gândită, îl poate îndepărta de la conducere ,,pe eroul universului”. Multe probleme vor fi rezolvate astfel. Sunt prea multe discuții, prea mulți experți care-și dau cu părerea. Fapte, astea sunt necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091