Hot News
Virusuri periculoase. Generalul Kirillov, despre experimentele biologice ale SUA
16/01
Mitraliorul batalionului ”Azov”, condamnat la închisoare pe viață pentru că a împușcat locuitori din Mariupol
16/01

Rusia și Iranul vor confirma respectul reciproc pentru suveranitate în noul tratat

Serghei Șoigu/ Foto: Ministerul rus al Apărării

Noul mare acord interstatal între Rusia și Iran va confirma respectul reciproc al celor două țări pentru suveranitatea și integritatea unei față de cealaltă, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei, făcând referire la discuția telefonică purtată de ministrul Serghei Șoigu cu omologul său iranian, generalul de brigadă Mohammad Ashtiani, relatează Gazeta.ru.

În cadrul respectivei convorbiri, Șoigu a subliniat intensificarea eforturilor depuse de Teheran și Moscova pentru construirea unei lumi multipolare. Părțile și-au exprimat, totodată, atașamentul față de principiile fundamentale ale relațiilor ruso-iraniene, au dezbătut chestiuni legate de cooperarea militară bilaterală și au procedat la un schimb de opinii cu privire la problemele de securitate regională.

După cum a declarat Ministerul Apărării, dialogul dintre Șoigu și Ashtiani a fost următorul pas spre consolidarea relațiilor dintre Rusia și Iran.

Înainte de această convorbire, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a discutat telefonic cu șeful diplomației iraniene, abordând probleme de cooperare bilaterală.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Semnarea acordului interstatal dintre Rusia și Iran este urmare a discuțiilor de peste cinci ore pe care le-au avut la Kremlin președintele Vladimir Putin și președintele iranian Ebrahim Raissi, la începutul lunii decembrie 2023. Consolidarea legăturilor politice, comerciale și militare cu Teheranul este privită cu îngrijorare de Statele Unite. Foarte bine, e vremea ca SUA să se îngrijoreze, să nu se mai creadă buricul pământului. Benjamin Netanyahu l-a sunat pe președintele Putin în decembrie și și-a exprimat ,,dezaprobarea fermă” față de cooperarea ,,periculoasă” a Rusiei cu Iranul. Dezaprobarea lui Netanyahu nu are nici o importanță, mai ales că nu-l privește pe Bibi cu cine dorește Rusia să încheie acorduri de cooperare. Să-și facă ordine în țara lui. Rusia este liberă să-și aleagă statele cu care dorește să coopereze. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993