Hot News
Zaharova, despre propunerea Elveției de a include Rusia în negocierile privind Ucraina
15/01
Rusia și Iranul vor confirma respectul reciproc pentru suveranitate în noul tratat
16/01

Virusuri periculoase. Generalul Kirillov, despre experimentele biologice ale SUA

Foto: dpa

SUA au efectuat experimente aerobiologice cu 2 tulpini ale virusului variolei naturale

Șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimică și Biologică, general-locotenentul Igor Kirillov, s-a declara serios îngrijorat de cercetările efectuate de specialiștii militari americani cu virusurile variolei naturale. Adresându-se jurnaliștilor, el a amintit că este vorba despre lucrări de evaluare a virusului variolei maimuțelor ca potențial agent biologic și de căutare a unor analogi ale virusurilor variolei naturale. Kirillov amintit că doar două instituții au permisiunea de a lucra cu virusul variolei naturale: Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite și Centrul științific de stat ”Vektor”, din Rusia, relatează Voennoe delo.

Cu toate acestea, angajații Institutului de Cercetare a Bolilor Infecțioase al armatei SUA au efectuat experimente aerobiologice cu virusul variolei naturale, ceea ce, în opinia lui Kirillov, demonstrează atitudinea disprețuitoare a SUA față de standardele internaționale de biosecuritate. El și-a exprimat temerea că astfel de cercetări ar putea provoca o criză epidemică globală, având în vedere pierderea imunității populației față de variolă naturală și alte orthopoxvirusuri.

Kirillov a menționat, de asemenea, interesul tot mai mare al cercetătorilor americani pentru sinteza orthopoxvirusurilor, inclusiv virusul variolei calului, sintetizat artificial în 2017. El a menționat că oamenii de știință americani au studiat posibilitatea de a crea virusurile artificiale Lassa, Ebola, Marburg și coronavirusuri patogeni pentru oameni.

Generalul a menționat, de asemenea, cercetările desfășurate la Universitatea din Boston, unde s-au derulat lucrări menite să întărească funcțiile COVID-19 și care au condus la o creștere până la 80% a ratei sale de mortalitate și a provocat la animale de laborator simptome neurologice atipice și leziuni pulmonare severe. Asemenea cercetări reprezintă, în opinia lui Kirillov, o amenințare serioasă, cu consecințe catastrofale la nivel mondial.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Îi doare la bască pe americani de restul lumii! Poate se pregătesc să provoace o altă pandemie că după afacerea Covid-19 și ,,vaccinurile” aferente nu au murit destui oameni după cum au planificat elitele din umbră și nici nu s-au îmbogățit destul toți cei care au susținut această crimă globală. Trăim într-o lume fără nici o șansă de a se întoarce din drumul greșit pe care a apucat să meargă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091