Hot News
Un ofițer francez a cerut Rusiei să lase Europa să moară singură
15/01
Virusuri periculoase. Generalul Kirillov, despre experimentele biologice ale SUA
16/01

Zaharova, despre propunerea Elveției de a include Rusia în negocierile privind Ucraina

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Dacă propunerea privind includerea Rusiei în negocierile privind Ucraina are menirea de a constrânge Moscova să renunțe la abordările ei de rezolvare a conflictului, o astfel de capcană nu va funcționa, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând declarația făcută anterior de Elveția pe această temă, relatează Vedomosti.

„Dacă această retorică are drept scop acela de a împinge Rusia spre condițiile occidentale într-un fel de proces psihedelic, pentru a influnța asupra abordările principiale ale Moscovei, nu ne vom lăsa atrași într-o asemenea capcană”, a spus Zaharova pentru Izvestia.

Reprezentanta ministerului rus de Externe a adăugat că, pentru a ieși din impasul creat în jurul conflictului ucrainean, Occidentul trebuie să oprească livrările de arme către Ucraina și să nu mai impună sancțiuni împotriva Rusiei.

Pe 14 ianuarie, ministrul de Externe al Elveției, Ignazio Cassis, a declarat, la Davos, că Rusia trebuie inclusă în procesul de reglementare pașnică a situației din Ucraina, deoarece fără dialog este imposibil să se ajungă la un rezultat de succes.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A intuit foarte bine doamna Zaharova că poate fi vorba de o capcană. Nu m-aș încrede în Occident nici o clipă! Înainte de a exista un dialog, Occidentul trebuie să renunțe la sancțiuni și la livrările de arme către Ucraina. Însă nu vor renunța nici la sancțiuni și nici la înarmarea Ucrainei, ceea ce exclude din start un dialog. Țările membre NATO au promis ajutor militar în continuare Ucrainei, în frunte cu Marea Britanie. Recent, 20000 de militari britanici au fost desfășurați în mai multe țări din estul Europei pentru un exercițiu major. Letonia a adoptat legea privind confiscarea ,,Casei Moscovei” din Riga, iar acest centru cultural va fi scos la licitație. Au încetat sancțiunile și ostilitățile față de Rusia? A încetat înarmarea Ucrainei de către Occident? Nu! Înseamnă că nu se dorește încheierea conflictului, deci nici pace. Atunci despre ce dialog și negocieri vorbește Elveția? Este o viclenie din partea lor, sperând ca Rusia să cadă în plasă. Niciodată, pentru că în Rusia există oameni vigilenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101