Hot News
Zaharova, reacție la dorința lui Kuleba de a-l lovi pe Lavrov
16/01
Trump, despre excelentele relații cu Putin
17/01

Putin: Statalitatea Ucrainei se va afla, curând, sub semnul întrebării

Foto: RIA Novosti

Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a eșuat, dacă așa va fi și mai departe, statalitatea Ucrainei se va afla sub semnul întrebării, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu șefii structurilor municipale ale entităților constitutive ale Federației Rusiei (în imagine), informează RIA Novosti.

„Dacă va continua ceea continuă acum, ceea ce se întâmplă acum, – iar acum este absolut evident: nu doar că a eșuat contraofensiva lor, dar inițiativa se află în mâinile Forțelor Armate ale Rusiei – dacă așa va fi și mai departe, statalitatea ucraineană ar putea primi o lovitură ireparabilă, o lovitură foarte grea”, a spus șeful statului.

Liderul rus a subliniat că formula de pace a lui Volodimir Zelenski înseamnă cerințe interzise pentru un dialog de pace.

„În privința acestui proces de negociere, este o încercare de a ne determina să renunțăm la victoriile pe care le-am realizat în ultimul an și jumătate. Dar așa ceva este imposibil, toți înțeleg că este imposibil”, a subliniat Putin.

Președintele a reamintit că partea ucraineană a renunțat la negocierile, deși Moscova și Kievul ajunseseră deja la acorduri.

„A doua zi ei au aruncat la gunoi toate acordurile, iar acum spun public, inclusiv șeful acelui grup de negociere (…) a spus: da, eram pregătiți, am ratat acest lucru, pentru că a venit premierul de atunci al Marii Britanii, Boris Johnson, și el ne-a convins să nu ducem la îndeplinire acele înțelegeri. Ce idioți, nu? Și afirmă deschis: dar dacă am fi făcut-o, totul s-ar fi încheiat de mult, acum un an și jumătate”, a arătat președintele.

Putin a adăugat: o astfel de decizie a conducerii ucrainene subliniază încă o dată că „nu sunt oameni independenți”.

Referindu-se la atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei asupra unor ținte civile din Rusia, președintele a explicat că regimul de la Kiev vrea, astfel, să-și demonstreze „capacitatea” de a răspunde la acțiunile Moscovei, dar și să abată atenția de la eșecurile de pe front.

„Oamenii din afară se întreabă: de ce autoritățile de la Kiev fac ceea ce fac – bombardează orașe pașnice, zone populate, lansează lovituri asupra unor piețe – ce rost au toate astea din punct de vedere militar? Nici unul. Zero. De ce fac, totuși? Există răspuns. În primul rând, pentru a arăta poporului și sponsorilor lor, care dau bani pentru arme și muniții, arată că sunt în stare să răspundă la acțiunile Rusiei”, a spus șeful statului.

În același timp, potrivit spuselor sale, Forțele Armate ale Rusiei lansează lovituri punctuale asupra infrastructurii militare și întreprinderilor industriei de apărare ale Ucrainei.

Putin a subliniat că Rusia și-a apărat întotdeauna și își va apăra și acum interesele. În același timp, a continuat el, după prăbușirea URSS, ideile naționaliste s-au dovedit a fi mai puternice în republica vecină. El a amintit că în Declarația de independență s-a scris că Ucraina este stat neutru.

„Aceste elemente naționaliste s-au dovedit a fi mai agresive și au început să-și impună agenda. Iar toate astea au dus la situația de astăzi”, a spus președintele.

Șeful statului a adăugat că oamenii care trăiesc în aceste teritorii nu s-au considerat niciodată altceva decât parte a Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Forțele Armate ucrainene au eșuat, Ucraina este un stat eșuat iar sfârșitul ei se apropie. Degeaba se pompează în continuare armament și Zelenski e amăgit cu asta, dacă nu mai sunt oameni care să lupte. Câteva milioane de ucraineni au fugit din țară, printre care foarte mulți tineri apți de luptă. Dacă ar fi patrioți, dacă le-ar păsa de viitorul țării lor, ar face coadă la graniță ca să se întoarcă acasă și să lupte. N-am auzit o astfel de știre. Rusia trebuie să-și apere interesele, că n-au murit militari ruși ca să renunțe la ceea ce a câștigat. Lovitura ireparabilă pe care ar putea-o primi Ucraina și despre care a vorbit președintele Putin, cred că este una meritată. Când ți-ai vândut suveranitatea și libertatea, când ești condusă din exterior, ce așteptări mai ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971