Hot News
Sondaj: 57% dintre ruși sunt de acord ca trupul lui Lenin să fie înmormântat
20/01
Corneliu Vlad: Regimul de la Kiev pune în pericol statalitatea Ucrainei
20/01

Președintele Rusiei a cerut să fie amplificată puterea de calcul a supercalculatoarelor autohtone

Supercalculatorul ”Lobacevski”/ Foto: hpc-education.unn.ru

Guvernul Federației Ruse se va ocupa de dezvoltarea și punerea în aplicare a pachetului de măsuri menite să amplifice puterea de calcul a supercalculatoarelor rusești. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat Guvernului instrucțiuni în acest sens, relatează Topwar.ru.

La finalul conferinței cu tema „Călătorie în lumea inteligenței artificiale”, desfășurată în noiembrie 2023, șeful statului a aprobat o listă de măsuri de perfecționare a supercalculatoarelor utilizate în Rusia. Putin a dat instrucțiuni și a cerut să fie stabiliți parametrii concreți pentru sporirea ulterioară a capacității supercomputerelor.

O dispoziție separată se referă la dezvoltarea cooperării între Rusia și statele prietene în domeniul inteligenței artificiale și al înaltelor tehnologii. De elaborarea respectivelor măsuri ar urma să se ocupe Ministerul Afacerilor Externe.

În ultimul timp, Rusia acordă o mare atenția dezvoltării tehnologiilor înalte. Una dintre sarcinile principale este obținerea independenței în acest domeniu față de componentele străine, în special față de cele produse în țările care au impus sancțiuni economice împotriva Rusiei.

Potrivit președintelui Putin, Rusia dispune de toate posibilitățile și are toate motivele să devină unul dintre liderii mondiali în domeniul inteligenței artificiale și al aplicării acesteia în diverse sectoare ale economiei. Cu toate acestea, atingerea acestui obiectiv impune ca tehnologia să fie îmbunătățită constant, să fie dezvoltată și să crească eficiența bazei de producție, iar în acest caz guvernul trebuie să asigure condiții adecvate pentru susținerea dezvoltatorilor și producătorilor ruși.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia are de toate, atât resurse cât oameni capabili. Cu siguranță că va putea excela și în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994