Hot News
Deputat din Crimeea: Occidentul forțează Rusia să extindă granițele operațiunii militare speciale
20/01
Președintele Rusiei a cerut să fie amplificată puterea de calcul a supercalculatoarelor autohtone
20/01

Sondaj: 57% dintre ruși sunt de acord ca trupul lui Lenin să fie înmormântat

Foto: Kommersant

Potrivit Centrului Național pentru Studierea Opiniei Publice (VȚIOM), 33% dintre ruși cred că mumia lui Vladimir Lenin ar trebui lăsată în Mausoleu, 30% se pronunță pentru reînmormântarea lui într-un cimitir. Alți 27% dintre repondenți consideră că trupul său ar trebui îngropat „când va trece în neființă generația celor cărora încă le este drag”. La sondajul VȚIOM au participat 1600 de persoane, scrie Kommersant.

„Astfel, mai mult de jumătate dintre cei intervievați sunt de acord cu înmormântarea trupului lui Lenin (57%), singura întrebare fiind legată de momentul potrivit”, scriu autorii studiului.

VȚIOM menționează că 55% dintre repondenți sunt înclinați să creadă că nu trebuie grăbită o decizie cu privire la prezența trupului lui Lenin în Mausoleu. În 2020, această opinie a fost exprimată de 61% dintre repondenți. Pentru ”luarea unei hotărâri în viitorul apropiat s-au pronunțat 32% dinrtre respondenți” (27% în 2020).

Sondajul a fost realizat prin interviu telefonic, la el participând 1.600 de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă de eșantionare cu o probabilitate de 95% nu depășește 2,5%.

Pe 21 ianuarie se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Vladimir Lenin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Din moment ce există simpatizanți ai lui Lenin (și probabil că vor mai exista în viitor), eu cred că trebuie să le fie respectată dorința. Nu încurcă pe nimeni nici mausoleul, nici trupul lui Lenin. Poate că în timp cultul lui va dispărea, iar atunci înhumarea lui se va putea face în liniște. Acum, acest lucru ar provoca proteste și nu cred că se dorește așa ceva. Sunt și mulți turiști care vizitează mausoleul, deci este o sursă de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055