Hot News
De ce în Germania a fost dezvăluit planul privind războiul cu Rusia?
19/01
Sondaj: 57% dintre ruși sunt de acord ca trupul lui Lenin să fie înmormântat
20/01

Deputat din Crimeea: Occidentul forțează Rusia să extindă granițele operațiunii militare speciale

Foto: ctnews.ru

Șeful Comisiei legislative a Parlamentului Crimeii, Serghei Trofimov, a declarat că prin amenințările lui constante cu lansarea de atacuri asupra Crimeii, Occidentul forțează Rusia să extindă granițele operațiunii speciale, relatează RIA Novosti.

Trofimov a subliniat că amenințările occidentale confirmă necesitatea ca Rusia să ia sub control întreaga parte de sud și de nord-est a Ucrainei. Potrivit lui, acest lucru este cu atât mai actual pe fondul atacurilor asupra orașelor Belgorod, Briansk, Kursk și a altor regiuni ale Rusiei.

„Și cu fiecare livrare de sisteme cu rază mai lungă de acțiune va trebui extinsă zona noastră de control total”, a spus șeful comisiei parlamentare.

El a comentat și vorbele fostului comandant suprem al forțelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, care a îndemnat Occidentul să ajute Ucraina să atace Crimeea. Potrivit lui Trofimov, declarația lui Breedlove trebuie interpretată ca poziția unui militar pensionar de nimic responsabil. Deputatul a estimat că, având un astfel de statut este foarte ușor să dai sfaturi și să ameninți.

Gazeta.ru preia, în acest context, și o declarație a fostului comandant al Armatei SUA în Europa, general-locotenentul în retragere Ben Hodges, care, într-un interviu acordat revistei online Sestry, a definit Crimeea drept „teritoriu decisiv”. Potrivit acestuia, pentru a cuceri peninsula și a o izola, armata Ucrainei va avea nevoie de arme cu rază lungă de acțiune și de mare precizie.

Ca răspuns la vorbele lui Hodges, Ivan Șonus, vicepreședintele Comisiei pentru diplomație populară și relații interetnice a Parlamentului din Crimeea, a reamintit Statelor Unite că Peninsula este parte a unei puteri nucleare.

În martie 2014, în Crimeea a avut loc un referendum, în urma căruia peninsula a devenit parte teritorială a Rusiei, iar Sevastopolul a devenit un oraș de importanță federală.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA împreună cu Occidentul au împins Rusia în conflictul cu Ucraina, apoi au intervenit ca negocierile de pace să nu aibă loc. Declarațiile generalilor Breedlove și Hodges sunt cele ale unor războinici de canapea, care beau bere în fața televizorului, ronțăie biscuiții împărțiți de Victoria Nuland și râgâie din când în când. Cei asemenea lor ar trebui să-și vadă de treabă și să nu se amestece în lucruri care-i depășesc. Iar despre Crimeea, nici Occidentul și nici SUA chiar n-au înțeles că e teritoriu rusesc, liderii lor au creierul tumefiat și nu pricep? Să ia aminte că nu se știe când îi vizitează vreun urs supersonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068