Hot News
Fostul reprezentant al NATO la Moscova a cerut să fie organizat un genocid al rușilor
22/01
Occidentul riscă să piardă sute de miliarde de dolari din cauza confiscării activelor Băncii Centrale a Rusiei
22/01

Kliciko a vorbit cu sinceritate despre Zelenski

Vitali Kliciko/ Foto: RIA Novosti

Ucraina condusă de Zelenski se îndreaptă într-o direcție greșită, devenind din ce în ce mai autocrată, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pentru Canadian Globe and Mail, relatează RIA Novosti.

Edilul Kievului a criticat telemaratonul ucrainean, subliniind că cei care-l critică pe Volodimir Zelenski sunt „sub presiune”. „Nu pot numi democrație evoluția la care asistăm acum. Aici miroase a caracterul vertica al puterii și autoritarism”, a declarat el.

Potrivit spuselor sale, în spatele acestei situații se află „dorința unor oameni”, ale căror nume „nu le poate” dezvălui, și care vor „ca totul să fie centralizat”. „Primarii și șefii de comunități sunt aleși de cetățeni, dar sunt înlocuiți de oameni numiți de sus”, s-a plâns primarul capitalei ucrainene.

În plus, Kliciko a menționat că, în discuțiile purtate, a împărtășit temerile sale ambasadorilor occidentali la Kiev și a răspuns afirmativ când a fost întrebat dacă unii dintre acești diplomați îi împărtășesc preocupările.

Anterior, primarul Kievului l-a criticat în mod repetat pe Zelenski. Într-un interviu acordat portalului elvețian 20 Minuten, Kliciko a spus că nu a fost surprins de scăderea ratingului lui Zelenski și consideră că acesta plătește pentru greșelile comise. De asemenea, el l-a acuzat pe șeful statului că alunecă în autoritarism. În opinia lui Kliciko, ca urmare a acțiunilor lui Zelenski, în Ucraina nu au mai rămas, practic, instituții independente ale puterii, țara îndreptându-se spre autoritarism, unde totul depinde de starea de spirit a unui singur om.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Va fi trecut și el pe lista neagră a lui Zelenski, acum când Washingtonul l-a amenințat că va publica un dosar de corupție ,,letal” împotriva reprezentanților din anturajul său dacă nu concediază zeci de oficiali de rang înalt care și-au pierdut încrederea în Casa Albă. Miroase a șantaj, astfel că Zelenski va trebui să danseze în continuare pe muzică country.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091