Hot News
Slovacia va relua cooperarea cu Rusia și Belarus în domeniul culturii
21/01
Fostul reprezentant al NATO la Moscova a cerut să fie organizat un genocid al rușilor
22/01

MAE rus, despre atacul cu rachete lansat de ucraineni asupra orașului Donețk

Piața din Donețk, în urma atacului cu rachete/ Foto: zvezdatv.ru

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a comentat atacul cu rachete lansat de Forțele Armate ale Ucrainei asupra orașului Donețk, soldat cu moartea a 28 de persoane civile și rănirea altor 20, relatează agenția Rambler.ru.

Într-o declarație postată pe site-ul oficial al instituției, Ministerul de Externe a precizat că, în dimineața zilei de 21 ianuarie, armata ucraineană „a lansat un atac deliberat cu sisteme de rachete cu foc multiplu” asupra cartierului Kirovsk din Donețk. În total, au fost efectuate șase atacuri asupra pieței și magazinelor.

Potrivit Ministerului, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a demarat o anchetă legată de această crimă. Toți cei implicați și responsabili pentru acest și alte atacuri teroriste vor suporta pedepse ireversibile, a subliniat ministerul.

Atacul a fost lansat de pe teritoriul orașului Avdeevka, aflat încă sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind folosite arme livrate de Occident, ceea ce confirmă, odată în plus, implicarea directă în conflict a țărilor occidentale, a menționat Ministerul de Externe.

„Partea rusă condamnă categoric acest atac perfid asupra populației civile”, a subliniat MAE rus.

Ministerul de Externe a precizat că Moscova cheamă toate guvernele responsabile și structurile internaționale de profil să condamne cu fermitate acest atac terorist dur.

În urma atacului au fost avariate 11 blocuri de locuințe din Donețk, Gorlovka și Makeevka, precum și două școli, o piață, un centru comercial, linii de înaltă tensiune și alte infrastructuri civile, inclusiv energetice.

Denis Pușilin, liderul Republicii Populare Donețk a declarat luni zi de doliu pentru victimele agresiunii împotriva civililor de către regimul de la Kiev.

Secretarul General al ONU condamnă atacul Ucrainei asupra Donețkului

Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat atacul lansat de Ucraina asupra Donețkului pe 21 ianuarie, relatează cotidianul Vedomosti.

„Secretarul General condamnă cu fermitate toate atacurile asupra civililor și asupra infrastructurii civile, inclusiv atacul de astăzi asupra orașului Donețk”, se precizează într-un comunicat al Biroului Secretarului General al ONU.

Moscova a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al organizației pentru 22 ianuarie în legătură cu atacul Forțelor Armate ucrainene asupra pieții de la Donețk, a declarat Dmitri Polianski, reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse la ONU.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acesta a fost un act terorist! Și să nu sară în sus cei indignați și să spună că și rușii bombardează. Așa e, și rușii atacă. Însă e o mare diferență în a lovi cu rachete depozite și ținte militare, așa cum fac rușii, și a lovi intenționat clădiri civile, piețe, magazine blocuri de locuințe, să omori oameni nevinovați, așa cum fac ucrainenii. Un război se poartă între militari, nu între militari și civili neînarmați. Asta dă dovadă de lașitate, arată că nu ești în stare să lupți cu un militar asemenea ție. În afară de Antonio Guterres, nu cred că vor mai exista alții care să condamne acest act terorist. Papagalii zombificați nu au împuternicire de la Washington să spună ceva. Mă întreb: cât timp mai permiteți să se întâmple asemenea crime?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065