Hot News
Istoricii, despre activele imobiliare din străinătate ce pot intra sub incidența decretului lui Putin
23/01
Putin a consolidat, prin decret, statutul familiilor cu mulți copii și a stabilit procedura de susținere a acestora
23/01

Lavrov, despre „formula păcii” a lui Zelenski: Un drum spre nicăieri

22 ianuarie 2024. Consiliul de Securitate al ONU. Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Așa-numita „formulă de pace a lui Zelenski” și alte formule similare reprezintă un drum spre nicăieri, iar cu cât SUA și UE conștientizează mai repede acest lucru, cu atât mai bine pentru ele, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, transmite RIA Novosti.

„Este trist că Secretariatul ONU își riscă reputația participând la așa-numitul format de la Copenhaga, care este absolut suprarealist. Toate aceste formule sunt un drum către nicăieri, iar cu cât Washingtonul, Londra, Parisul și Bruxelles-ul vor înțelege acest lucru mai repede, cu atât va fi mai bine atât pentru Ucraina, cât și pentru Occident”, a spus Lavrov la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU dedicată Ucrainei și care a avut loc pe 22 ianuarie.

„Formula de pace”, elaborată și promovată de Kiev, presupune restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, furnizarea de garanții de securitate euro-atlantice și crearea unui tribunal special care să investigheze „crimele de război” atribuite Rusiei. „Formula de pace” a lui Zelenski este considerată la Moscova ca fiind complet ruptă de realitate.

Moscova a declarat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a interzis, la nivel legislativ, orice dialog de acest gen cu Moscova. Occidentul cheamă Rusia la negocieri, pentru care Moscova este pregătită, dar în același timp Occidentul ignoră refuzurile constante ale Kievului de a angaja un dialog.

Anterior, Kremlinul a declarat că, în prezent, nu există premise pentru ca situația din Ucraina să se înscrie pe o direcție pașnică, prioritatea absolută pentru Rusia fiind atingerea obiectivelor operațiunii speciale care, în momentul de față, este posibilă doar prin mijloace militare. După cum a declarat Kremlinul, situația din Ucraina poate merge într-o direcție pașnică, cu condiția să se țină cont de situația de facto inclusiv de noile realități, toate cererile Moscovei fiind bine cunoscute.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Formula de pace a lui Zelenski are prea multe necunoscute și nu poate fi rezolvată. Toți iresponsabilii și mincinoșii din Occident și SUA vorbesc de pace stând cu mâna pe trăgaci. Ducă-se pe pustii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078