Hot News
Lavrov, despre „formula păcii” a lui Zelenski: Un drum spre nicăieri
23/01
Polonia a renunțat la sesizarea depusă la CEDO împotriva Rusiei în cazul accidentului aviatic de lângă Smolensk
24/01

Putin a consolidat, prin decret, statutul familiilor cu mulți copii și a stabilit procedura de susținere a acestora

Foto: dumatv.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat un decret ce stabilește statutul unei familii cu mulți copii. Respectivul document a fost publicat pe portalul oficial al informațiilor juridice, scrie Gazeta.ru.

„O familie cu mulți copii din Federația Rusă este o familie cu trei sau mai mulți copii, al cărei statut este stabilit pe termen nelimitat”, precizează decretul prezidențial.

Până acum, în Rusia nu a existat o abordare unificată pentru determinarea statutului familiei cu mulți copii, nefiind consfințit printr-un act normativ. În același timp, regiunile ar putea stabili independent criteriile pentru familii numeroase. Iar acum regiunile vor avea dreptul să extindă categoria familiilor numeroase, ținând cont de caracteristicile demografice, culturale și naționale ale entității teritoriale.

Familiilor li se garantează servicii și susținere financiare la nașterea și pentru creșterea copiilor, măsuri de sprijin în domeniul relațiilor de muncă și dreptul mamelor de a ieși mai devreme la pensia din sistemul de asigurări.

Șeful statului a dat instrucțiuni în vederea stabilirii unui singur model de certificat care să confirme statutul familiei cu mulți copii și înregistrării lui într-o bancă de date. Acest lucru este necesar pentru a lua în considerare informațiile despre măsurile de sprijin social oferite și pentru a monitoriza situația socio-economică a acestor familii.

În ianuarie, prim-vicepreședinte Comitetului Dumei de Stat pentru Protecția Familiei, coordonatorul proiectului de partid „Familie puternică”, Tatiana Buțkaia, a anunțat că partidul ”Rusia Unită” va lucra la deciziile legislative privind implementarea evenimentelor din Anul Familie (2024). Potrivit acesteia, ”Rusia Unită” intenționează să stabilească statutul familiilor cu mulți copii la nivel federal, să îmbunătățească mecanismul creditelor ipotecare preferențiale și să sprijine familiile tinere.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo, Vladimir Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168