Hot News
Serghei Lavrov: Adevărul adevărat despre dedesubturile conflictului din Ucraina
24/01
Lavrov: Schimbul de prizonieri între Rusia și Ucraina fusese convenit. Grimasele diplomației franceze
25/01

Deputatul Kartapolov: Doborârea avionului Il-76 a zădărnicit schimbul de prizonieri „192 pentru 192”

Foto: dzen.ru

Prăbușirea avionului de transport militar rusesc Il-76 în apropiere de orașul Belgorod a zădărnicit schimbul prizonierilor de război ruși și ucraineni, a declarat Andrei Kartapolov, președintele Comisiei de Apărare al Dumei de Stat, scrie agenția Interfax.

„Astăzi trebuia să aibă loc un schimb de 192 pentru 192. Primul avion transporta 65 de prizonieri ucraineni, al doilea – restul”, a precizat Kartapolov, întrebat fiind de jurnaliști care a fost numărul total al prizonierilor de război ce urma să participe la acest schimb.

„Conducerea Ucrainei era bine conștientă de schimbul iminent, au fost informați despre modul în care vor fi livrați prizonierii, dar avionul Il-76 a fost doborât de trei rachete dintr-un sistem de rachete antiaeriene, fie Patriot, fie IRIS T, fabricat în Germania, specialiștii o vor preciza. Cel de-al doilea avion Il-76, care transporta încă aproximativ 80 de prizonieri de război, zbura în spatele celui dintâi, au reușit să-l întoarcă”, a declarat Kartapolov miercuri la o ședință plenară a Dumei de Stat.

În opinia sa, Il-76 a fost doborât de partea ucraineană „pentru a zădărnici acest schimb și pentru a învinui Rusia de asta”.

„După toate probabilitățile, astăzi nu mai poate fi vorba despre nici un schimb”, a adăugat șeful comisiei parlamentare.

În același timp, deputatul a asigurat că „oricum noi vom face totul pentru ca băieții noștri să revină acasă, și vom continua aceste eforturi, indiferent de cât de greu ne este, iar cât de greu este, vedeți singuri”.

Ministerul rus al Apărării a anunțat prăbușirea avionului în prima parte a zilei de miercuri. Potrivit instituției, la bordul aeronavei se aflau, pe lângă cei șase membri ai echipajului și trei însoțitori, 65 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, care erau transportați în regiunea Belgorod pentru acest schimb de prizonieri de război. „Prin comiterea acestui atac terorist, conducerea ucraineană și-a arătat adevărata față – a neglijat viețile cetățenilor săi”, a spus ministerul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Doamne, ce criminali! Ucrainenii au fost capabili să-și ucidă proprii cetățeni pentru a da vina iar pe Rusia, deși schimbul de prizionieri fusese planificat și anunțat. Mai poate exista varianta ca ucrainenii să nu fi avut ce să dea la schimb, adică prizonieri de război ruși, ori s-au răzgândit asupra schimbului, astfel că au vrut să ,,salveze” situația prin acest act terorist și apoi să învinuiască Rusia. Oricum, pentru regimul lui Zelenski militarii ucraineni nu valorează nimic ca și oameni. Sunt folosiți ca și carne de tun, fac parte dintr-o statistică. Poate au vrut să scape de ei, considerându-i trădători fiindcă au fost prinși de ruși. Păcat de cei șase membri ai echipajului și de cei trei însoțitori că au murit nevinovați. Uneori îmi vine să spun ca și Claude Lelouch: ,,Opriți planeta, vreau să cobor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2905640