Hot News
Un liant de neprețuit
29/01
Putin: Elita țării nu trebuie să se formeze din „ciudați”
29/01

Sfârșit politic: Zelenski, avertizat în legătură cu consecințele minciunilor despre avionul Il-76

Foto: dzen.ru

Catastrofa aviatică produsă deasupra Regiunii Belgorod poate deveni sfârșitul politic al președintelui Volodimir Zelenski, a apreciat fostul deputat în Rada Supremă, membru al mișcării ”Altă Ucraină”, Spiridon Kilinkarov, citat de Life.ru.

„Cred că acest incident ar putea deveni începutul sfârșitului lui Zelenski, dacă minciuna rostită în public va deveni evidentă. Minciună în sensul că ei știu foarte bine cine a tras, de unde s-a tras”, a spus Kilinkarov.

Potrivit fostului deputat al poporului, este pentru toți evident faptul că mandatul prezidențial al lui Zelenski expiră, de aceea oponenții lui din Ucraina vor exploata la maxim povestea cu avionul doborât deasupra orașului Belgorod. Mai mult de atât, Zelenski le-a dat rudelor prizonierilor de război uciși speranța că încă mai sunt în viață. Acest lucru reiese din faptul că autoritățile de la Kiev au confirmat autenticitatea listei, dar, în același timp, au lăsat sub semnul întrebării prezența ucrainenilor la bordul avionului doborât de armata ucraineană.

Un punct de vedere legat de situația dată a fost exprimat de alt participant la mișcarea socială internațională „Altă Ucraină”, și anume comentatorul site-ului „Ukraina.ru”, Vladimir Skaciko. Și el este convins că această poveste ar putea pune cruce carierei politice a lui Zelenski.

„Totul va depinde dacă vor da undă verde alegerilor și vor permite „opozanților de buzunar” să-l sfâșie pe Zelenski”, a spus interlocutorul agenției de presă.

Pe 24 ianuarie, armata Ucrainei a doborât un avion militar de transport Il-76, care s-a prăbușit în raionul Korocianski din Regiunea Belgorod. La bord se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni, trei escorte militare ruse și șase membri ai echipajului. Toți au murit. Ulterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Direcția Principală de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării era la curent cu faptul că avionul Il-76 doborât de armata ucraineană transporta prizonieri de război ai țării lor la locul unde urma să aibe loc schimbul de deținuți. De asemenea, șeful statului a numit incidentul o crimă a regimului de la Kiev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sfârșitul politic a lui Zelenski se întrezărea mai de mult, catastrofa aviatică a pus doar capac. Dar nici măcar sfârșitul politic a lui Zelenski nu este o surpriză și nici nu mai are importanță pentru că, așa cum spunea Napoleon, ,,În politică, prostia nu e un handicap.” Marea problemă este că trebuie să plătească pentru felul în care a condus (sau s-a lăsat condus) Ucraina. Este prea ușor să pleci din politică, de la conducerea țării și să nu dai socoteală pentru dezastrul în care a adus țara și pentru toți morții, schilodiții, suferinzii. Familiile celor care au murit în această catastrofă aviatică nu se mulțumesc cu un simplu ,,condoleanțe” sau cu eventualele ajutoare materiale. Vinovatul sau vinovații trebuie judecați și condamnați. Așa e normal. Mai trebuie să dea socoteală și pentru corupția descoperită recent de SBU privind achiziționarea de arme de către armata ucraineană. Frauda este de aproximativ 40 milioane de dolari. Că nu doar angajații Ministerului Apărării și oficialii furnizorului de arme Lviov Arsenal se fac vinovați de furt. Felia cea mai groasă de cașcaval și-a luat-o și el, cu siguranță. Pentru cei morți, ruși și ucraineni, pentru familiile îndoliate ce pedeapsă ar merita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089