Hot News
Putin: Elita țării nu trebuie să se formeze din „ciudați”
29/01
Corespondentul de război Tkaci: Frontul a început să se prăbușească în Ucraina
30/01

Putin: Rusia și Belarus vor asigura securitate comună

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko/ Foto: screenshot video

Rusia și Republica Belarus vor lucra împreună pentru a asigura o securitate egală și indivizibilă, a declarat președintele Vladimir Putin la ședința Consiliului Suprem al Statului Unional (Federația Rusă-Republica Belarus – n.r.), relatează Smotrim.ru.

„Vom lucra împreună în interesul formării unei ordini mondiale cu adevărat multipolare, democratice și echitabile, asigurând o securitate egală și indivizibilă”, a spus el.

Liderul rus a subliniat că, în condiții de presiune externă fără precedent, Moscova și Minskul cooperează strâns pe scena mondială, oferind constant unul celuilalt sprijin reciproc, ca adevărați aliați. În plus, Rusia și Belarus sunt legate de valori spirituale comune și de o istorie comună.

Noua Strategie pentru dezvoltarea tehnologică a Statului Unional până în 2035 își propune să întărească suveranitatea tehnologică a Rusiei și a Republicii Belarus, a adăugat președintele rus la postul de televiziune ”Rossia 24”.

Putin a mai menționat că Republica Belarus a devenit putere nucleară după construirea, cu participarea Rusiei, a Centralei Nucleare ”Belorusskaia”.

„Este un serios pas înainte în dezvoltarea economiei și a sferei științifice, în dezvoltarea tehnologică”, a spus președintele Federației Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Președintele Lukașenko, care anul acesta împlinește 30 de ani de când e la conducerea țării, este bun aliat și un partener de nădejde al Rusiei. Cooperarea în toate domeniile ale celor doi președinți vor asigura stabilitatea în zonă, bazată pe sprijin reciproc. Belarus sau Bielorusia (Rusia Albă) a făcut parte din Imperiul Rus, când țarul se autointitula ,,Țar al tuturor Rusiilor”, adică al celor trei Rusii: cea Mare, cea Mică și cea Albă. Rusia și Belarus sunt de același neam, au istorie comună și trebuie să se ajute una pe cealaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875150