Hot News
Rusia a cerut ca Ucraina să prezinte scuze
02/02
Putin, la forumul „Totul pentru victorie”
03/02

În 2023, în Rusia au venit 600.000 de turiști străini

Foto: RIA Novosti

Numărul turiștilor străini care au intrat în Rusia s-a triplat în 2023.

Numărul turiștilor străini care au intrat anul trecut în Rusia a crescut de mai bine de trei ori – de la 187.000, la 600.000i, iar acest trend ascendent va continua și anul acesta, în principal datorită vizitatorilor din China, a declart Dmitri Gorin, vicepreședintele Uniunii industriei turismului din Rusia, citat de RIA Novosti.

„La nivelul întregului an 2023, numărul turiștilor străini care au venit în Rusia și care au indicat turismul drept scop al călătoriei a fost de aproximativ 600.000. Ceea ce vorbește despre o revenire a fluxului de intrări, deoarece în 2022 au fost 187.0000 de turiști. Cea mai mare parte a acestor oaspeți o reprezintă turiștii veniți cu afaceri (80 la sută), și nu clasici”, a precizat Gorin.

Acesta a menționat că dezvoltarea turismului de intrare în Rusia a fost facilitată în primul rând de viza electronică. „Turismul de intrare este îngreunat de transportul aerian scump și de lipsa „soluțiilor de plată”, deoarece cardurile de la bănci străine nu funcționează pentru noi. Dar, într-o notă pozitivă, pe lângă vizele electronice, ar trebui să remarcăm lansarea sistemului fără viză. excursii de grup pentru cetățenii Chinei și Iranului.Conform statisticilor, doar pentru primele luni de după august, am primit peste 50 000 de turiști chinezi prin acest mecanism”, a spus el.
„Anul acesta credem că numărul de turiști care sosesc va crește de două-trei ori. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că în 2019 cinci milioane de turiști străini au intrat în Rusia. Baza unei creșteri rapide poate fi un regim de grup fără vize cu China. De asemenea, ne vizitează în mod activ cetățenii din Orientul Mijlociu, India, Iran, China și alte țări”, a conchis vicepreședintele organizației.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să meargă cât mai mulți turiști, că au ce vedea! Rusia este fabuloasă și doar cei ignoranți, cu idei preconcepute, lipsiți de cultură generală și de orizont artistic nu pot aprecia frumusețea ei. O țară frumoasă, cu o vastă istorie și cultură, cu oameni frumoși și ospitalieri cred că merită vizitată. Cei care o pot vizita nu vor avea decât de câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048