Hot News
Asia Centrală redevine o regiune cheie pentru Europa
02/02
În 2023, în Rusia au venit 600.000 de turiști străini
02/02

Rusia a cerut ca Ucraina să prezinte scuze

Foto: NIDS/NATO Multimedia Library

Diplomatul Zaboloțkaia: Rusia așteaptă scuze după decizia instanței ONU privind Ucraina

Moscova așteaptă scuze de la cei care au acuzat-o că-i discriminează pe tătarii și ucrainenii din Crimeea, a declarat adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, Maria Zaboloțkaia. Ancheta privind acuzațiile părții ucrainene privind presupusa implicare a Rusiei în crimele și răpirile tătarilor și ucrainenilor din Crimeea a durat câțiva ani, menționează URA.ru.

„Așteptăm scuze și garanții că lucrurile nu se vor mai repeta din partea celor care, ani de zile, au răspândit calomnii la adresa noastră”, se arată în comunicatul publicat de Zaboloțkaia. Potrivit acesteia, prin decizia luată, Curtea Internațională de Justiție a stabilit că declarațiile lansate în acest sens de Kiev și apărătorii lui occidentali sunt mincinoase.

Acuzațiile de discriminare a tătarilor și ucrainenilor din Crimeea au fost făcute în 2017. În 2024, Curtea Internațională de Justiție a respins aproape toate pretențiile formulate de Ucraina în sesizarea ei împotriva Rusiei, învinuită de nerespectarea a două convenții în Donbass și Crimeea. Instanța a decis că, în cazul Donbass-ului, Moscova și-a respectat obligațiile la majoritatea prevederilor convențiilor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu știu dacă vor face acest gest. Nu poți pretinde cuiva care nu are bun simț să-și ceară scuze. Formal, poate o vor face dacă au aprobare de la Washington. Dar pentru acuzațiile mincinoase și calomniile din ultimul timp, când își vor cere scuze? Aici mă refer nu doar la Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082