Hot News
Kremlinul, despre declarațiile Occidentului referitoare la un atac al Rusiei
05/02
„Vestitorul șef” al SUA s-a dus la Kiev de teama unei revolte a armatei împotriva lui Zelenski
06/02

Secretarul General al ONU a condamnat atacul armatei Ucrainei asupra orașului Lisiciansk

Clădirea bruteriei din Lisiciansk, în urma atacului ucrainean/ Foto: 5-tv.ru

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacul efectuat de Forțele Armate ale Ucrainei asupra orașului Lisiciansk, subliniind că atacurile asupra civililor sunt inacceptabile, se arată în comunicatul transmis jurnaliștilor de reprezentantul oficial al șefului organizației mondiale, Stephane Dujarric, scrie TASS.

„Secretarul General condamnă toate atacurile împotriva civililor și a infrastructurii civile, inclusiv atacul asupra Lisiciansk, unde, potrivit informațiilor, au murit civili. Atacurile asupra civililor sau a infrastructurii civile sunt interzise prin dreptul internațional umanitar, sunt inacceptabile și trebuie să înceteze imediat”, se menționează în textul.

Armata Ucrainei a atacat orașul Lisiciansk din Republica Populară Lugansk cu rachete HIMARS pe 3 februarie. A fost lovită o brutărie. Proiectilul a ucis 28 de civili, inclusiv un copil. Printre victime s-a aflat, de asemenea, ministrul pentru Situații de Urgență al Republicii, Aleksei Poteleșcenko, precum și doi deputați municipali, Artiom Trostianski și Ivan Jușma. De sub dărâmături au fost salvate 10 persoane, menționează TASS.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se condamnă, mereu se condamnă… Dar când se iau măsuri împotriva acestor crime îndeptate asupra civililor? Dreptul internațional umanitar există doar pe hârtie și doar pentru unii? Morții nu mai poți să-i readuci la viață, dar familiile lor așteaptă să li se facă dreptate prin pedepsirea criminalilor. Măcar atâta mângâiere să aibă, dar prin fapte, nu prin vorbe ,,Înșirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune” (Mihai Eminescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079