Hot News
Peskov a confirmat: Tucker Carlson i-a luat interviu lui Putin
08/02
De ce Odessa este de importanță critică pentru întreaga operațiune specială
08/02

Nebenzia: Kievul a refuzat o anchetă internațională în cazul avionului Il-76

Anchetatorii lucrează la locul prăbușirii avionului Il-76/ Foto: RIA Novosti

Regimul de la Kiev a respins solicitarea de a efectua o anchetă internațională legată de doborârea avionului rusesc Il-76, a declarat la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Rusiei la organizația mondială, scrie RIA Novosti.

Potrivit spuselor sale, practic imediat după prăbușirea avionului, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei „a confirmat triumfător implicarea” în incident, recunoscând, practic, de-facto, că aeronava a fost doborâtă ”intenționat de vitejii militari ucraineni”.

„Dar imediat ce opinia publică a aflat că avionul transporta prizonieri de război ucraineni către locul de schimb, cei de la Biroul președintelui Zelenski și-au schimbat radical retorica și au început să nege în mod laș orice implicare a Ucrainei în această catastrofă”,a spus Nebenzia.

„Demonstrativ este faptul că, inițial, președintele Zelenski a vorbit despre necesitatea unei anchete internaționale privind prăbușirea avionului Il-76, dar pe măsură ce apăreau noi și noi dovezi ale implicării armatei Ucrianei, regimul de la Kiev a respins această solicitare, conștientizând că participarea la anchetă a unor experți internaționali imparțiali poate confirma vinovăția lui, îngropând, astfel, definitiv reputația Ucrainei, și așa pătată”, a subliniat reprezentantul permanent al Rusiei.

RIA amintește că, pe 24 ianuarie, Forțele Armate ale Ucrainei ucrainene au doborât avionul de transport militar rus Il-76 deasupra Regiunii Belgorod. La bord se aflau 65 de prizonieri ucraineni care urmau să fie schimbați. Toți au murit, inclusiv trei ofițeri însoțitori ai armatei ruse și șase membri ai echipajului. Moartea lor a fost confirmată de testele ADN.

Potrivit președintelui Vladimir Putin, serviciile secrete ucrainene știau că la bordul avionului Il-76 se aflau prizonieri de război ai armatei ucrainene, dar cu toate acestea au lansat atacul – „s-ar putea presupune că din întâmplare”, dar „este o crimă în orice caz”. Expertiza a stabilit că avionul a fost doborât de sistemul american Patriot – și anume de două rachete MIM-104A.

Ministerul rus de Externe a spus că prăbușirea avionului „pune sub semnul întrebării posibilitatea oricăror acorduri” cu Kievul. Mass-media ucrainene au scris, inițial, că Il-76 a fost doborât de forțele armate ucrainene, după care au șters această informație de pe site-uri. Ulterior, Ucraina a recunoscut indirect că a doborât aeronava – Direcția Principală de Informații s-a plâns că Rusia nu ar fi anunțat în legătură cu respectivul zbor.

Oficial, Kievul vorbește despre necesitatea unei anchete internaționale, neoficial presa locală a lansat o teză, conorm căreia Il-76 transporta rachete pentru sistemul S-300, iar presa occidentală încearcă să treacă sub tăcere situația. Putin a spus că Rusia insistă, la rândul ei, pe o anchetă internațională, însă nici o organizație internațională nu și-a exprimat, deocamdată, dorința de a se ocupa de caz.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Niște parșivi și mincinoși! Dacă imediat după doborârea avionului Zelenski s-a grăbit să acuze Rusia de această crimă, acum când este clar că Ucraina a doborât avionul, șmecherul de la Kiev refuză o anchetă internațională, pe care el a cerut-o inițial. Ce tupeu la el… Iar face pe victima, iar cerșește compasiune? Există oameni care vor să trăiască în mintea celorlalți un altfel de viață, închipuită și se străduiesc să pară altceva decât ceea ce sunt cu adevărat. Este cazul lui Zelenski. Vrea să pară un mare patriot care își apără țara, un mare viteaz căruia îi pasă de ucraineni, un mare erou care apără Europa de ruși. Vai de capul lui, că nu este decât un papagal năpârlit! Lucian Blaga spunea: ,,Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura. Acest lucru nu-l prea știu oamenii, dar îl știu păsările.” Jalnic personal este acest Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064