Hot News
Interviul acordat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, jurnalistului Tucker Carlson (II)
11/02
Detaliile despre pregătirea interviului acordat de Putin lui Carlson
12/02

MAE rus: Uniunea Europeană a încetat să mai fie un partener important pentru Rusia

Foto: dzen.ru

Uniunea Europeană nu mai este un partener comercial important pentru Moscova, relatează RIA Novosti, citând o declarație a reprezentantului permanent interimar al Rusiei la UE, Kirill Logvinov.

Potrivit diplomatului, schimburile comerciale continuă să scadă. „Bruxelless-ul s-a înscris pe calea războiului economic, introducând împotriva țării noastre sancțiuni nesfârșite, încercând să se amestece în relațiile economice ale Moscovei cu țările terțe”, a spus Logvinov.

Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, volumul schimburilor comerciale dintre UE și Rusi a continuat să scadă, Moscova coborând de pe locul cinci pe zece în lista principalilor parteneri comerciali ai UE.

În primele 11 luni din 2023, volumul schimburilor comerciale dintre UE și Rusia s-a redus cu 66,1% comparativ cu aceeași perioadă din 2022, – de la 243,5 miliarde de euro la 82,5 miliarde de euro, a spus reprezentantul permanent. În același timp, UE a important produse rusești în valoare de 46,9 miliarde de euro – o scădere de 75,6%, iar exporturile de mărfuri din UE către Rusia s-au redus la 35,6 miliarde de euro – o scădere de 30,3%.

Logvinov a precizat că Bruxellesul nu poate să nu înțeleagă că astfel de salturi drastice ale schimburilor comerciale cu Rusia se reflectă în viața cetățenilor europeni obișnuiți.

„Cu toate acestea, dacă cineva începe să pună întrebări, birocrații europeni au o singură scuză pentru toate cazurile de viață: necesitatea de a contracara așa-numita „amenințare rusă”, a subliniat diplomatul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    UE este condusă de oameni iresponsabili, parcă intenționat dorind să distrugă toate țările europene. Cu astfel de oameni nu ai cum să fii partener de afaceri, că ei au mai mulți bani decât minte. Cu toate sancțiunile aberante impuse Rusiei se vede clar cine a pierdut și cine a câștigat. Este adevărat că oamenii obișnuiți vor suferi din cauza conducătorilor care dau dovadă de incompetență, micime sufletească, atitudine servilă, lipsă de patriotism elementar și de o crasă incultură. Vina este și a oamenilor de rând, care manifestă indiferență și obediență; sunt ca păsările care se nasc în colivie și au impresia că ,,a zbura” este o boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083