Hot News
Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina are loc cu ocazia aniversării Acordurilor de la Minsk
12/02
Carlson: Moscova este mult mai plăcută decât orice oraș din SUA
13/02

Narîșkin: Occidentul se pregătește să numească un „guvernator” în Ucraina

Foto: news-kiev.ru

Statele Unite și Marea Britanie încearcă să convingă țările G7 să instituie funcția de ”trimis special” pentru Ucraina, capabil să influențeze politica țării, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, informează RIA Novosti, citând un comunicat al instituției.

Potrivit șefului SVR, Occidentul „continuă să consolideze mecanismele de conducere externă directă a teritoriului controlat de regimul de la Kiev”.

„Conform informațiilor care ne-au parvenit, Statele Unite și Marea Britanie conving alte state G7 să instituie funcția de „trimis special” pentru Ucraina. Se presupune că acestea va avea acces permanent la președintele V. Zelenski și va fi la curent cu toate planurile lui”, a menționat el.

În același timp, printre îndatoririle „trimisului special” ar putea figura, de asemenea, blocarea „pașilor întreprinși de conducerea ucraineană care nu sunt conveniți cu Washingtonul și Londra”.

Potrivit datelor serviciului special, „pentru rolul de ”guvernator” pentru Ucraina sunt avuți în vedere politicieni rusofobi din UE și SUA”, inclusiv secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Anterior, ziarul Handelsblatt a anunțat că NATO intenționează să se ocupe de coordonarea tuturor livrărilor de arme în Ucraina, astfel încât ajutorul militar să nu se oprească în cazul schimbării puterii în Statele Unite. Alianța estimează că alegerile prezidențiale din noiembrie ar putea fi câștigate de Donald Trump. El s-a pronunțat în repetate rânduri împotriva acordării de sprijin militar Kievului.

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a declarat în repetate rânduri că ar putea ajunge în doar 24 de ore la o înțelegere privind încetarea conflictului din Ucraina, dacă ar ajunge președinte al SUA. În același timp, Trump este de părere că, pentru a pune capăt rapid conflictului din Ucraina, trebuie demarate fără întârziere negocieri de pace.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cât sunt de vicleni când folosesc termenul de ,,trimis special”. Este clar că e vorba de un guvernator, un regent care să conducă Ucraina. Bine, Ucraina este condusă și acum din afară, dar se dorește ca acest fapt să fie recunoscut oficial. Pentru că oricând un guvernator poate să ocupe un post major sau chiar să devină conducător de țară cu acte în regulă. Prezența unui guvernator în Ucraina demonstrează că țara a devenit o colonie și că și-a pierdut suveranitatea. Tuturor acestor state colonialiste (gen SUA, Marea Britanie, Franța, Germania) le-au rămas întipărite în gena lor ideea de a avea mereu colonii. Ele au dus și vor duce mereu o politică de subjugare a unor state supuse influenței lor economice, politice și naționale. Statele acestea imperialiste dețin și acum colonii, în special în Africa. Coloniile din Europa au guvernatori ,,sub acoperire”, pentru acestea nu e nevoie să fie numiți pe față. Conduc de la distanță pentru că acele colonii europene au în fruntea lor conducători tip marionetă, servili și foarte ascultători să îndeplinească ordinele guvernatorului. În Ucraina situația e mai specială, nu pentru că Zelenski n-ar fi ascultător, dar s-a dovedit a fi incapabil să facă față Rusiei. Cred că prin trimiterea unui guvernator în Ucraina se mai urmărește o atenționare și o intimidare la adresa Rusiei. Devenind o colonie anglo-saxonă, americană sau franceză, orice acțiune a Rusiei îndreptată asupra ei va fi considerat un atac împotriva unei țări NATO. Asta cred că e șmecheria și intenția lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053