Hot News
Șoigu i-a dat raportul lui Putin privind preluarea controlului asupra Avdeevka
18/02
Generalul francez, declarație neașteptată despre Donbass
19/02

Ambasador: Reacția SUA la moartea lui Navalnîi, o încercare de amestec în treburile Rusiei

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Reacția Statelor Unite la moartea lui Aleksei Navalnîi echivalează cu o încercare de amestec în treburile interne ale Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, relatează RBC.

„Esențial în această situație este să lămurim toate detaliile celor întâmplate. Politicienii locali nu vor însă să aștepte și au acuzat deja autoritățile ruse de toate cele întâmplate”, a spus el.

„În acest caz, se caută motive pentru atacuri nimicitoare, dar cel mai important, pentru introducerea de sancțiuni suplimentare”, a apreciat Antonov.

Ambasadorul a adăugat că „o asemenea politică este inacceptabilă” și că „ar fi mai bine ca liderii locali să se concentreze asupra problemelor țării lor care reclamă soluții care nu suportă amânarea”.

RBC amintește că în ziua de 16 februarie, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Districtul Administrativ Iamalo-Neneț a anunțat moartea lui Navalnîi. Potrivit instituției, lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul plimbării, pierzându-și, practic, imediat cunoștința. Medicii din penitenciar, după care și medicii de pe ambulanță nu i-au putut salva viața, încercând mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze pe Navalnîi.

Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a declarat că de anchetă se ocupă Serviciul Federal al Penitenciarelor, iar cauza incidentului trebuie elucidată de medici.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Navalnîi n-a fost ușă de biserică și nici nu este un erou, așa cum l-au făcut și pe Zelenski. Și nu este nici martir. A fost condamnat pentru fraudă, deturnare de fonduri, pentru nerespectarea legii din Rusia. Serviciile de informații care-l finanțau au decis că Navalnîi este mai folositor mort decât viu, pentru viu fiind nu mai aveau cum să-l folosească. Navalnîi ar fi trebuit să stea în închisoare până la bătrânețe. Serviciile din SUA și Occident acuză Rusia și pe Vladimir Putin de moartea lui Navalnîi. E profitabil pentru ele un asemenea eveniment care poate fi folosit împotriva președintelui Putin. Dar cu ce drept? S-au încheiat investigațiile? Toți cei care acuză, n-ar trebui să privească mai întâi la problemele țării lor? După ce-și vor rezolva toate treburile interne și se va demonstra că sunt în regulă, abia atunci pot arunca cu piatra în alții. Dar mă îndoiesc că vor fi vreodată îndreptățiți să facă asta. Bineînînțeles că nici noi nu ne-am lăsat mai prejos. Stăpânii trebuie impresionați, nu? Câțiva trotinetiști și #rezistiști s-au adunat în fața Ambasadei Federației Ruse la București. La inițiativa USR-istului europarlamentar (europârlit) Vlad Voiculescu au depus flori și lumânări în memoria lui Navalnîi. Băi maimuțe imitatoare, dar în fața Ambasadei SUA la București când veți depune flori pentru cei 2.942 de morți și 2.126 de răniți în urma bombardamentelor americane din 4 aprilie 1944? A fost un masacru asupra civililor, pentru care americanii n-au dat socoteală niciodată și pentru care nimeni din guvernul român nu s-a obosit să pună o placă comemorativă pe un zid. Au fost îngropați în gropi comune ca niște câini. Păi nu vă e rușine cretinilor să comemorați un străin care nu a făcut nimic pentru România, iar pe miile de români uciși fără vină să-i ignorați? Ați depus vreodată o floare la mormintele soldaților români morți pentru apărarea țării? De ce nu v-ați adunat și la Ambasada Ucrainei să aprindeți lumânări pentru jurnalistul Gonzalo Lira, ucis într-o închisoare ucraineană? Sau de ce n-ați protestat pentru mitropolitul Longhin Jar, bătut și hărțuit permanent de autoritățile ucrainene, sau pentru frații noștri români privați de drepturi în Ucraina? Dar la Ambasada Israelului ați fost să depuneți măcar o floare pentru miile de morți din Gaza, pentru miile de copii uciși acolo? Ipocriți fără minte! Turbații din SUA și Occident am impresia că nu mai sunt oameni, pentru că răutatea, agresivitatea instigarea la ură i-au transformat în demoni. Iar de admiratori se pare că nu duc lipsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983