Hot News
American Conservative, reacție dură la declarația lui Nuland despre surprize pentru Putin
18/02
Ambasador: Reacția SUA la moartea lui Navalnîi, o încercare de amestec în treburile Rusiei
19/02

Șoigu i-a dat raportul lui Putin privind preluarea controlului asupra Avdeevka

Avdeevka/ Foto: dzen.ru

Orașul din Republica Donețk (DNR) a fost un puternic nod defensiv al Forțelor Armate ucrainene

Gruparea de trupe „Centru” a preluat complet controlul asupra orașului Avdeevka, din DNR. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat situația președintelui Vladimir Putin, la Kremlin, a anunțat Ministerul rus al Apărării, relatează Vedomosti.

„Ca urmare, o suprafață de 31,75 km pătrați a fost eliberată de naționaliștii ucraineni. Pierderile suferite de inamic în luptele de la Avdeevka din ultimele 24 de ore s-au ridicat la peste 1.500 de militari”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Ministerul Apărării a menționat că doar o mică parte din militarii ucraineni a reușit să părăsească orașul, abandonând arme și tehnică militară Acum este în desfășurare curățarea finală a orașului de combatanții Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și blocarea unităților ucrainene care „au părăsit orașul și s-au închis în interiorul combinatului de cocsificarea din Avdeevka (Ultima ora: La 19 februarie obiectivul a trecut complet sub controlul armatei ruse.).

„Informațiile despre înaintarea trupelor noastre nu au fost făcute publice decât după ce inamicul a fost complet învins și orașul a fost luat sub control”, a adăugat ministerul.

Putin a felicitat gruparea militară rusă „Centru”, sub comanda generalului colonel Andrei Mordvicev, pentru o victorie importantă.

Avdeevka reprezenta un puternic centru defensiv al forțelor armate ucrainene, a precizat Ministerul Apărării. Eliberarea orașului a făcut posibilă mutarea liniei frontului mai departe de Donețk și protejarea acestuia de atacurile forțelor armate ucrainene.

În dimineața zilei de 17 februarie, comandantul șef al armatei Ucrainei, Aleksandr Sîrski, a anunțat retragerea trupelor ucrainene din Avdeevka. El a declarat că decizia a fost luată „pe baza situației operaționale din jurul orașului, pentru a evita încercuirea și pentru a păstra viața și sănătatea personalului militar”. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a considerat decizia corectă, pentru a „nu fi înconjurați” și pentru a „salva viețile ucrainenilor”.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că armata ucraineană a decis să părăsească orașul, nu pentru a salva vieți. Ci pentru că „ZePreședintele și banda lui știu să „lupte” doar pentru bani mari, care intră direct în buzunarele lor, și numai împotriva civililor”, iar orice altceva nu contează pentru ei, potrivit ministerului rus de Externe.

Corespondentul de război Sladkov a identificat următoarea țintă majoră, după Avdeevka, a armate i ruse

După eliberarea orașului Avdeevka, ținta trupelor ruse va fi Slaviansk, care este „un adevărat simbol” pentru Forțele Armate ale Ucrainei, este previziunea corespondentului de război Aleksandr Sladkov.

„Cea mai relevantă destinație după Avdeevka va fi Slaviansk. Da, pe drum vor mai fi Konstantinovka, Drujkovka, Dzerjinsk, Kramatorsk. Da, acestea sunt orașe din Donbass, vor trebui eliberate. Dar dacă Avdeevka a fost orașul cel mai pregătit pentru apărare pe linia de contact, atunci Slaviansk este un adevărat simbol”, a scris Aleksandr Sladkov pe canalul său de Telegram. Potrivit acestuia, una dintre următăarea ținte ale militarilor ruși ar fi și orașul Ugledar, după care, regiunea Harkov.

De asemenea, corespondentul a anunțat că armata rusă este pregătită să preia controlul asupra satului Rabotino, din regiunea Zaporojie. În plus, potrivit jurnalistului, orașul Orehov va fi eliberat, după care forțele ruse vor putea avansa spre centrul regiunii, orașul Zaporojie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări grupării militare ,,Centru” și generalului colonel Andrei Mordvicev pentru victoria obținută!Sper să fie medaliați de către președintele Putin. Succes în drumul lor spre Slaviansk, Ugledar, regiunea Harkov și Zaporojie. Bravo băieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2905115