Hot News
Ambasada Rusiei a acuzat Marea Britanie de evaluare părtinitoare a morții lui Navalnîi
18/02
Șoigu i-a dat raportul lui Putin privind preluarea controlului asupra Avdeevka
18/02

American Conservative, reacție dură la declarația lui Nuland despre surprize pentru Putin

Victoria Nuland/ Foto: AP

Declarațiile adjunctului Secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, privind situația din Ucraina sunt rupte de realitate, scrie publicația American Conservative, relatează RIA Novosti.

Aflată la Kiev, la sfârșitul lunii ianuarie, Nuland și-a exprimat convingerea că, pe măsură ce Ucraina își întărește apărarea, Putin va primi câteva ”surprize plăcute” pe câmpul de luptă, în urma cărora armata Ucrainei va „obține succese foarte serioase”.

„Declarațiile lui Nuland […] sunt echivalentul poveștilor cu final fericit de adormit copii, pe care instituția și le spune ei însăși, pentru a-i ține departe de ușă pe lupii realității, conștiință și eșecuri. Sunt povești teribil de neverosimile despre actuala situație de pe teren”, spune publicația.

Se precizează că situația pe câmpul de luptă evoluează după un scenariu care avantajează Rusia. Mai mult, acest lucru a devenit acum mult prea evident pentru a fi ignorat, a explicat autorul articolului.

„Dacă suntem mințiți în legătură cu evoluția acțiunilor militare, <…> care credeți că este probabilitatea ca și noi să fim mințiți în legătură cu cauzele lor?” – este concluzia articolului.

La începutul lunii februarie, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat, la o conferinţă cu conducerea forţelor armate, că în prima lună a acestui an, pierderile înregistrate de trupele ucrainene au depăşit 23.000 de oameni. El a declarat că regimul de la Kiev aruncă în luptă rezervele rămase și efectuează în grabă mobilizări forțate pentru a preveni prăbușirea apărării sale. În același timp, unitățile rusești avansează și își extind zonele de control.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nuland e ca o balenă eșuată pe o banchiză. Acum se zvârcolește și debitează tâmpenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066