Hot News
Cu privire la evenimentele Ambasadei Rusiei cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei
22/02
MAE rus: Detaliu neobișnuit în reacția Occidentului la moartea lui Navalnîi
22/02

Dostoevski interzis în Rusia? O minciună cât casa

ADEVĂRUL: Paginile site-urilor care vând cărți ”interzise”/ Foto: t.me/warfakes

Fake: În Rusia au fost interzise cărțile lui Dostoievski, Platon, Proust și ai altor autori, iar în magazine este afișată o „listă neagră” cu opere interzise prin Legea luptei împotriva propagandei LGBT, relatează canalele rețelei Telegram.

Adevărul: Informația privind interzicerea autorilor și existența unei „liste negre” aferente a fost vehement dezmințită de deputatul Dumei de Stat, Aleksandr Hinștein, șeful Comisiei pentru politici informaționale. Cărțile nu sunt de nimic amenințate, a subliniat politicianul. Potrivit deputatului, fake-ul a apărut pentru că biroul de presă al unuia dintre magazine a difuzat o informație neadevărată despre existența unei presupuse ”liste negre”, relatează publicația Warfakes.

După cum a declarat pentru Kommersant Artem Sokolov, președintele Asociației Companiilor de Comerț pe Internet (AKIT), această listă „nu are nicio legătură cu realitatea” și este „irelevantă”, deși, într-adevăr, unele discuții de acest gen au avut loc. Interesant este însă că lista a fost elaborată nu de deputații, care au discutat măsuri în cadrul dezbaterii legii, ci chiar de participanții la AKIT.

Vă puteți convinge că respectivele cărți de pe listă sunt în vânzare, pot fi găsite pe site-urile magazinelor. De exemplu, „Netocika Nezvanova” de Fiodor Dostoievski, una dintre lucrările ”interzise” se găsește la ”Labirint”, ”Ozon”, ”Yandex” și ”Wildberries”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu mai știu ce minciuni să inventeze. Au ajuns să debiteze minciuni de-a dreptul ridicole. Penibili. Îți vine să râzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101