Hot News
Comisia Europeană a evaluat posibilitatea de a trimite trupe ale țărilor UE în Ucraina
27/02
MAE rus, noi dezvăluiri privind operațiunea secretă a CIA în Ucraina
27/02

Borrell: Epoca de dominație a Occidentului a luat sfârșit

Josep Borrell/ Foto: Vedomosti

Într-adevăr, epoca de dominație a Occidentului s-a încheiat definitiv, a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell, potrivit site-ului oficial al Serviciului de politică externă al Uniunii Europene, relatează Vedomosti.

Potrivit spuselor sale, teoretic, acest lucru era de înțeles, dar nu mereu au fost trase concluziile practice din această „nouă realitate”.

„Dacă actuala tensiune globală geopolitică va continua să evolueze în direcția ”Occident împotriva tuturor celorlalți”, viitorul Europei riscă să devină sumbru”, a subliniat Borrell.

El a adăugat că pe ordinea de zi a Uniunii Europene domină, în prezent, patru probleme: acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina și nou izbucnitul conflict din Fâșia Gaza, care, în opinia sa, pune direct sub semnul amenințării securitatea Uniunii Europene. Necesită atenție alte două chestiuni structurale: îmbunătățirea relațiilor cu Sudul global și consolidarea capacităților de apărare și de securitate ale UE.

Într-un interviu publicat, pe 25 februarie, de ziarul spaniol El Pais, șeful diplomației europene estima că, în opinia lui, conflictul din Ucraina s-ar putea încheia în următoarele câteva luni și că Europa trebuie, prin urmare, să acorde Kievului mai mult ajutor și cât mai repede posibil.

Vorbind, pe 18 februarie, la Conferința de securitate de la München, Borrell a afirmat că situația de pe câmpul de luptă din Ucraina se va rezolva, chipurile, în decurs de trei luni. Potrivit spuselor sale, UE a oscilat frecvent în privința livrărilor de noi tipuri de armament către regimul de la Kiev, dar dacă UE ar fi cu adevărat mai determinat, situația pe câmpul de luptă ar fi putut evolua altfel. Pe 8 februarie, același Borrell anunța că UE și-a epuizat rezervele și nu poate oferi acum Ucrainei mai multe obuze. El preciza, totodată, că armatele țărilor Uniunii întârzie refacerea propriilor depozite în vederea trimiterii de muniție în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Borell își schimbă declarațiile și poziția față de situația din Ucraina săptămânal. Ba că nu mai sunt obuze, ba că situația de pe front se va rezolva în 3 luni și Kievul trebuie ajutat în continuare, ba că Occidentul e în comă. Se pare că a suferit câteva scurt-circuite la cap, fiindcă i s-au întrerupt legăturile. Borell, ne lași? Pe ordinea de zi a UE, ca și a conferinței de la Munchen și a întâlnirii de la Paris există doar un singur subiect de dezbătut: Rusia. Se urmărește doar un singur lucru: continuarea războiului împotriva Rusiei și înfrângerea Rusiei. Asupra acestor psihopați din Occident se fac presiuni imense da la Washington și cred că se vor face în continuare, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie. Industria de armament americană este înfloritoare, comisioanele sunt uriașe. De ce n-ar dori SUA continuarea conflictului, când Occidentul este dispus să plătească și să se sacrifice? Occidentul este atras în cursa nebunească a înarmării, în timp ce costurile Statelor Unite trebuie să fie minore, iar victimele în rândul armatei americane să fie zero. Ticăloșii americani se îmbogățesc, nebunii occidentali se înarmează, dar nu se opresc din a acuza Rusia de agresivitate. Ăștia au probleme clinice grave. Vorbesc doar despre înarmare, mobilizarea rezerviștilor, noi angajări în armată și despre ajutorul care trebuie dat Ucrainei. Au de gând să trimită militari ai țărilor membre NATO în Ucraina, Germania e dispusă să cumpere arme nucleare americane. Este de neînțeles cum acești politicieni-marionetă, lipsiți de orice discernământ, vorbesc cu atâta relaxare despre intrarea Europei în război cu Rusia, prima putere nucleară a lumii. Este îndreptățit președintele Putin să folosească armele nucleare? Este! Când a depus jurământul, președintele Putin a jurat să protejeze suveranitatea, independența, securitatea și integritatea statului. Deci, este obligat prin jurământul dat în fața poporului să protejeze Rusia și poporul rus. Dacă Europa va fi spulberată, va fi din cauza ticăloșilor occidentali și americani, care vor muri mulțumiți că l-au servit pe Biden și pe Zelenski. Așa că, nu dominația Occidentului va lua sfârșit, ci chiar existența Occidentului, sub privirea nepăsătoare a lui Borell și a celor asemenea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068