Hot News
Îndemnul unui profesor american: Ucraina să fie „finlandizată”
27/02
„Zerkalo nedeli”: Legitimitatea lui Zelenski, sesizată la Curtea Constituțională a Ucrainei
28/02

Peskov, despre consecințele trimiterii de trupe NATO în Ucraina

Foto: mirtesen.ru

În acest caz, un conflict direct între alianță și Federația Rusă devine inevitabil, a atras atenția Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

Apariția unor trupe NATO pe teritoriul Ucrainei va duce la un conflict direct cu Federația Rusă și la escaladarea situației, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

„În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitate, ci despre inevitabilitate (a unui conflict – n.r.). Așa evaluăm noi lucrurile”, a răspuns Peskov jurnaliștilor, întrebat fiind despre riscurile unei escaladări și a unui conflict direct cu NATO în cazul în care apar militari ai Alianței pe teritoriul Ucrainei.

„La fel trebuie să evalueze și aceste țări, care trebuie să fie conștiente de acest lucru, să se întrebe dacă răspunde cu adevărat intereselor lor, precum și intereselor cetățenilor țărilor lor”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Peskov a constatat, totodată, că discuțiile purtate de țările occidentale privind posibilitatea de a-și trimite militari în Ucraina este un element nou.

„În general, probabil, simplul fapt că se discută posibilitatea trimiterii de către țările NATO a unor contingente în Ucraina, reprezintă, desigur foarte important, un element nou. Toate celelalte elemente din discursurile președintelui Franței au fost exprimate deja, într-un fel sau altul, le-am luat deja la cunoștință”, a precizat Peskov, comentând declarația președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a spus că Parisul va face totul pentru ca Rusia să nu învingă în conflictul din Ucraina și anunțând, de asemenea, că se dezbate de către statele occidentale posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina.

Peskov a menționat că Moscova știe foarte bine care este poziția lui Macron ”în privința necesității de a aplica Rusiei o înfrângere strategică”.

„Am constatat faptul că subiectul trimiterii de militari în Ucraina a fost discutat, cu adevărat și am mai observat că există o gamă foarte bogată de opinii în acest sens, că nu există, într-adevăr, un consens. O serie de țări care au participat la acest eveniment, desfășurat la Paris, păstrează o evaluare destul de rațională a potențialelor pericole generate de astfel de acțiuni și a potențialului pericol al implicării directe într-un conflict fierbine, al implicării pe câmpul de luptă deja”, a precizat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În Ucraina există trupe din Occident, însă nu recunoaște nimeni. Altfel, cine ar mai fi pe front când foarte mulți militari ucraineni au murit sau sunt răniți? O mare parte dintre bărbații incorporabili au plecat în alte țări, iar celor rămași acum le este interzis să se apropie de graniță. Mulți sunt recrutați cu forța, dar fără o pregătire militară corespunzătoare ei sunt victime sigure. Prin urmare, există trupe occidentale pe frontul din Ucraina. Probabil că Macron vrea să mai trimită întăriri, fiindcă și-a exprimat dorința de a înfrânge Rusia. Însă nu e susținut de toate țările, nu prea sunt state amatoare de a-și trimite soldații să moară pentru Zelenski. Marele cocoș galic Macron s-a umflat în puținele pene pe care le mai are, s-a urcat pe un gard și a încercat să ,,cucurigească” ceva dar a primit câteva lovituri peste cioc și creastă. Înainte de a rosti acele aberații, oare s-a gândit dacă NATO are suficiente arme și soldați pentru a face față Rusiei? Toți castrații ăștia și indecișii care nu s-au hotărât cărui gen să aparțină (Macron, Trudeau, Attal, etc.), școliți de Schwab și dirijați de la Washington, parcă au fost creați în laboratoarele Centrului de Incubație și Condiționare din cartea lui Aldous Huley, ,,Minunata lume nouă”. Ei nu gândesc, ei au fost programați să zică și să facă tot ceea ce au gândit creatorii lor. Păi, să trimită mai multe trupe NATO în Ucraina, de data asta oficial, să vadă ce se întâmplă. Pentru că Rusia a ajuns la capătul răbdării și va riposta pe măsură.
    După întâlnirea de la Paris, al nostru președinte nu s-a obosit să înștiințeze cetățenii ce s-a discutat acolo, ce a hotărât pentru noi. În schimb, Ministerul Apărării a anunțat că se prelungește perioada de recrutare pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. I-a promis ceva Iohannis lui Macron? Deocamdată recrutarea e voluntară. Până într-o zi… Oricum, pe frontul din Ucraina luptă detașamentul ,,Battlegroup Getica”, format din români și moldoveni cu experiență de luptă, plătiți în calitate de mercenari. Își fac reclamă pe Facebook, așa că amatorii preferă să fie plătiți cu mii de euro de acest grup mercenar, decât cu 2.400 de lei de către Ministerul Apărării. În curând va urma recrutarea obligatorie și pe gratis, totul pentru victoria lui Zelenski și a lui Macron. Dar atenție băieți, Rusia nu doarme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089