Hot News
Corneliu Vlad. Ucraina: un bilanț descurajant pentru Kiev și Occident
28/02
Putin a aprobat sarcinile de dezvoltare științifică și tehnologică a Rusiei timp de 10 ani
29/02

Serghei Șoigu: De la începutul operațiunii speciale, armata Ucrainei a pierdut peste 444.000 de militari

Serghei Șoigu/ Foto: topwar.ru

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a prezentat datele disponibile privind pierderile de efectiv militar înregistrate de regimul de la Kiev de la începutul operaţiunii speciale din Ucraina. Potrivit informațiilor ministerului, pierderile totale ale Kievului depășesc 444.000 de militari. Ministrul Apărării a subliniat că, de la începutul acestui an, în fiecare zi armata ucraineană pierde în medie peste 800 de oameni și 120 de unități de arme și tehnică militară, relatează ”Voiennoie obozrenie” (topwar.ru).

Vorbind la ședința Colegiului Ministerului Apărării, Șoigu a precizat că, de la începutul anului 2024, armata rusă a eliberat de sub ocupația ucraineană, pe toate direcțiile frontului, aproximativ 327 de kilometri pătrați din teritoriul noilor regiuni ale Federației Ruse. Numai în ultima săptămână, luptătorii ucraineni au fost alungați din localitățile Severnoe, Lastocikino și Pobeda din Republica Donețk (DNR). Cu ajutorul armelor de înaltă precizie, Forțele Armate ale Rusiei privează trupele ucrainene de capacitatea de a lansa contraatacuri.

Șeful Ministerului Apărării a subliniat că situația în care se află acum Forțele Armate ale Ucrainei demonstrează în mod direct lipsa de perspectivă a strategiei SUA de descurajare a Rusiei. Între timp, Occidentul amplifică starea de tensiune, sporind amploarea exercițiilor militare comune ale Statele Unite și aliaților lor din NATO.

Șoigu a spus că trupele din Districtul Militar de Est al Forțelor Armate ruse intenționează să participe la patru exerciții internaționale în acest an împreună cu armatele Mongoliei, Indiei, Laosului și Vietnamului. La rândul lor, trupele Districtului Militar Central vor lua parte, în 2024, la șapte exerciții internaționale în Kazahstan, Kîrgîzstan și Tadjikistan.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și cu părere de rău spun că vor muri și mai mulți dacă Occidentul, SUA și Zelenski nu pun capăt acestui conflict. Este o luptă fără șanse de câștig pentru SUA. Dar ce le pasă lor, că doar nu mor americani și nici nu se desfășoară conflictul pe teritoriul lor. Convenabil, nu? Sunt lipsi’i de sentimente, de umanitate. Așa cum nici lui Zelenski nu-i pasă de ucraineni, ci doar de conturile și afacerile lui. Poate că și ăsta e un mod de a reduce populația lumii, că Bill Gates și clica lucrează de mult la problema asta. Pandemii, vaccinuri ucigătoare, conflicte – iată câteva moduri de a ascunde lupta lor pentru depopulare. ,,Ghioceii” de la București pregătesc spitalele pentru război. Vor proceda ca în timpul pandemiei, când oamenii bolnavi n-au fost primiți în spitale pentru tratament din lipsă de locuri (?!) A ieșit din nou Arafat din vizuină să facă ,,ordine” în sistemul nostru sanitar. Și uite așa vor dispărea oameni, vom fi tot mai puțini și mai singuri, spre mulțumirea câtorva psihopați care conduc lumea din umbră. Poetul și scriitorul Mircea Ivănescu spunea într-una din poeziile sale:
    ,,Dispar tot felul de lucruri în jurul nostru – și sentimente,
    și ființe – și noi, cei care stăm la mijloc, și ne uităm
    cum pier, și lasă goluri, și cum golurile se umplu
    ca niște sticle, cu amintiri care iau forma acestor goluri,
    adică a acestor sentimente pierdute – pentru că o ființă
    nu se face din nou din amintiri – noi cei care stăm
    la mijloc rămânem mereu singuri.
    Numai că amintirile – ni se par nouă – ne fac
    să uităm cât de singuri, și încă și mai singuri rămânem.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096