Hot News
Putin, despre folosirea în luptă a rachetelor hipersonice Zirkon
29/02
Discursul președintelui rus Vladimir Putin: Principalele declarații
01/03

O posibilă ciocnire între Rusia și NATO. Zaharova i-a răspuns lui Austin

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Acum toți văd că agresorul este Washingtonul, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând, într-o postare pe canalul Telegram, declarația șefului Pentagonului despre o posibilă ciocnire între Rusia și NATO, relatează RIA Novosti.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a afirmat, anterior, că „înfrângerea Ucrainei ar amenința cu o ciocnire militară directă între Rusia și NATO”.

„Este aceasta o amenințare directă la adresa Rusiei sau o încercare de a găsi o justificare pentru Zelenski? Și una și cealaltă sunt lipsite de raționament! În schimb, acum toți văd cine este agresorul – Washingtonul”, a scris Zakarova în postarea ei.

În ultimul timp, în Occident se face tot mai des auzită ideea unui conflict armat direct dintre Alianță și Rusia. Deși Kremlinul a răspuns că Rusia nu reprezintă vreo amenințare, nu amenință pe nimeni, dar nu lasă neobservate acțiunile potențial periculoase pentru interesele ei. În plus, în ultimii ani, Federația Rusă constată o activitate fără precedent a NATO la granițele vestice ale țării. Alianța extinde inițiativele și definește totul ca fiind ”descurajarea agresiunii ruse”. Moscova și-a exprimat nu o dată îngrijorarea legată de creșterea forțelor Alianței în Europa. Ministerul rus de Externe a subliniat că Moscova rămâne deschisă dialogului cu NATO, dar pe picior de egalitate, Occident trebuind, totodată, să renunțe la cursul de militarizare a continentului.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că Rusia, împreună cu alte țări, în special China, se pronunță pentru prevenirea cursei înarmării în cosmos, care trebuie să rămână un spațiu dedicat scopurilor pașnice. MAE a precizat, anterior, că Statele Unite și aliații lor întreprind pași de punere în practică a dispozițiilor privind desfășurarea de arme în cosmos și folosire a spațiului pentru operațiuni de luptă nu numai în scopuri defensive. Potrivit MAE rus, SUA și aliații lor nu pun capăt încercărilor de a poziționa cosmosul ca o nouă arenă de rivalitate și conflicte între state, drept principali oponenți fiind indicate Rusia și China.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dintotdeauna SUA a fost pe poziție de război, a amenințat, a șantajat, a provocat războaie. Să nu facă acum Washingtonul pe ,,mironosița”, să dea impresia că apără drepturile omului, că este îngrijorată de soarta Ucrainei sau a lumii. Praf în ochi pentru creduli! Și să nu mai arate cu degetul spre Rusia și să nu mai isterizeze lumea cu propaganda lor mincinoasă cum că rușii vor ataca Europa și vor folosi armele nucleare. Chiar ei vorbesc? Mă mir că nu le este rușine. Cine a folosit bomba atomică asupra Japoniei, nu cumva SUA? Au folosit-o inutil, pentru că Japonia era deja înfrântă; au folosit-o în mod arogant pentru a demonstra Rusiei că sunt puternici; au folosit-o în mod criminal pentru că așa sunt ei cu adevărat. NATO este condusă de SUA. Vina unui posibil conflict între NATO și Rusia nu este doar a Statelor Unite ci și a Occidentului care s-a lăsat manipulat și condus pe un drum greșit. Nu vedeți cum imediat după reuniunea de la Davos au început să vorbească doar de atacul iminent al Rusiei asupra Europei, despre înarmare, despre trupe NATO desfășurate la porțile Rusiei? Cum ar reacționa SUA dacă Rusia ar instala baze militare în Mexic și Cuba, așa cum fac ele acum în țările membre NATO? Ar fi bine? La noi, în curând numărul militarilor NATO staționați îl va depăși pe cel al militarilor români! Generalul francez Loic Girard, adjunctul șefului grupului de luptă din România, a anunțat că din 2025 numărul militarilor NATO staționați la Cincu va crește de la 1.500 la 4.000. Serios? Este cumva un general al Armate Române că hotărăște asta? Noi nu mai avem generali sau ei sunt generalii armatei moarte? Grupul de la Cincu va fi ridicat la nivel de brigadă, iar majoritatea militarilor vor fi francezi, dar și soldați din Belgia și Luxemburg. Ministerul Apărării de la Paris a declarat că intenționează să construiască la Cincu un mic orășel. Pe bune? Dar pe noi, găinile, ne-a întrebat cineva dacă vrem, dacă avem ceva de spus? Noi, cei care cotizăm, care plătim taxe și impozite, oare suntem dispuși să suportăm atâtea cheltuieli cu brigada de la Cincu? La aceștia să-i adăugăm și pe cei 5.000 de americani dislocați la Mihail Kogălniceanu, plus italienii care asigură misiunile de poliție aeriană, tot de acolo. Iată cum deținem noi peste 10.000 de militari NATO și cred că sunt mult mai mulți, dar nu-i știm. Am impresia că suntem o țară ocupată de americani, francezi și de alți NATO-iști. Cel mai mare număr de militari ai Alianței sunt în România și cred că Rusia știe asta. Ticăloșii și trădătorii noștri ne-au băgat într-un conflict care nu e al nostru, pentru a ,,apăra” un stat care nu este membru NATO, daor pentru a satisface dorințele unor psihopați din Occident și din SUA. Nu cred că ne vom mai face bine niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098