Hot News
Putin: O ordine mondială durabilă este imposibilă fără o Rusie puternică
29/02
O posibilă ciocnire între Rusia și NATO. Zaharova i-a răspuns lui Austin
01/03

Putin, despre folosirea în luptă a rachetelor hipersonice Zirkon

Foto: TASS

În discursul său adresat Adunării Federale, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre folosirea în luptă a celor mai noi sisteme de rachete, relatează Vzgliad.

Potrivit spuselor sale, capacitățile de luptă ale Forțelor Armate ale Rusiei au crescut de câteva ori, iar unitățile militare dețin cu fermitate inițiativa, avansează cu convingere pe o serie întreagă de direcții operative, eliberând noi și noi teritorii pe câmpul de luptă din Ucraina, transmite site-ul oficial al Kremlinului.

„Forțele nucleare strategice se află în stare completă de pregătire pentru folosire garantată (folosire garantată are în vedere depășirea tuturor sistemelor anti-rachetă – n.r.). Ceea ce am planificat în domeniul armamentului, despre care am vorbit în mesajul adresat Adunării Federale din 2018, totul a fost făcut sau se află în fază de finalizare a lucrărilor”, a spus Putin.

Președintele a menționat că sistemul de aviație hipersonic ”Kinjal” nu numai că a intrat în dotarea armatei, dar este folosit cu eficiență sporită, pe durata operațiunii militare speciale, pentru a distruge ținte deosebit de importante.

„De asemenea, în luptă a fost deja folosit și sistemul de atac hipersonic cu lansare de pe mare Țirkon (Zirkon), despre care nici măcar nici nu am pomenit în Discursul din 2018, dar acest sistem este deja în serviciu de luptă. Blocurile hipersonice intercontinentale ”Avangard” sunt și ele în serviciu, la fel ca și sistemele cu laser ”Peresvet”. Se află în fază de finalizare testele pentru racheta de croazieră cu rază nelimitată de acțiune ”Burevestnik” (Albatros) și aparatul subacvatic fără pilot ”Poseidon””, a spus Putin.

Potrivit acestuia, aceste sisteme și-au confirmat caracteristicile unice.

„Primele rachete balistice grele în serie „Sarmat” au ajuns și ele în dotarea trupelor. Curând le vom demonstra în zonele de staționare a serviciului de luptă”, a adăugat președintele rus.

El a menționat, de asemenea, că lucrările la o serie de alte sisteme de arme promițătoare continuă și toți vor afla curând despre noile realizări ale oamenilor noștri de știință și ale constructorilor de arme.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mulți au spus și vor spune că președintele Putin amenință cu folosirea armelor nucleare. Greșit! Vladimir Putin nu amenință ci previne. Să luăm ca exemplu situația în care ești oprit pe stradă de un individ înarmat cu un cuțit și care își cere banii, în caz de refuz el te poate omorî. Asta e amenințare. Dar dacă tu scoți un pistol și îi spui s-o șteargă din fața ta, asta e prevenire. Ei, cam asta face Vladimir Putin: se apără de agresori și-i previne că se poate întâmpla ceva rău dacă Rusia nu va fi lăsată în pace. Acum depinde cât de tâmpit poate fi agresorul să nu înțeleagă că avertizarea poate fi pusă în aplicare. SUA și Occidentul au fost informați că Rusia deține cele mai performante arme și rachete. Poate într-o zi vor fi folosite dacă instigarea și amenințarea Occidentului și a Statelor Unite la adresa Rusiei va continua. Rusia este pregătită pentru orice și e foarte bine că este. Însă nu va mai face greșelile predecesorilor așteptând ca noii Napoleoni și Hitleri să pună piciorul pe pământ rusesc, ca doar atunci să ia atitudine. Rușii vor acționa din momentul în care agesorii se pregătesc să-și lege șireturile la bocanici înainte de a porni spre Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077