Hot News
Deputații din Transnistria au cerut Rusiei să ia măsuri pentru protejarea regiunii
29/02
Putin, despre folosirea în luptă a rachetelor hipersonice Zirkon
29/02

Putin: O ordine mondială durabilă este imposibilă fără o Rusie puternică

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: TASS

O stabilitate a ordinii mondiale este imposibil de atins fără o Rusie suverană și puternică, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discursului său adresat Adunării Federale, relatează Vedomosti.

„Fără o Rusie suverană și puternică, nicio ordine mondială durabilă nu este posibilă”, a subliniat el.

Putin a declarat că acțiunile Statelor Unite și ale aliaților lor au dus, practic, la demontarea sistemului de securitate european. El a îndemnat să se depună eforturi pentru ca, într-un viitor apropiat, să se formeze conturul unei securități egale și indivizibile în Eurasia. Putin a menționat că Rusia este gata să dezbată acest subiect cu toate țările și uniunile interesate.

În cadrul discursului său, Putin a estimat că, în locul Rusiei, Occidentul și-ar fi dorit să vadă un spațiu dependent și muribund.

El a menționat: „În esență, ei ar dori să facă Rusiei același lucru pe care l-au făcut în multe regiuni ale lumii, inclusiv în Ucraina, pentru a aduce discordie în casa noastră și a ne slăbi din interior”.

În același timp, Putin a declarat că „au calculat greșit”. „Acesta este un lucru absolut evident astăzi”, a spus el.

Președintele a sublinat în mod deosebit consolidarea și stabilitatea sistemului politic al țării.

„Sistemul politic al Rusiei este unul dintre pilonii suveranității țării. Vom continua să dezvoltăm instituții democratice și nu vom permite nimănui să se amestece în treburile noastre interne”, a menționat șeful statului.

În același timp, potrivit lui, „așa-numitul Occident, cu obiceiurile sale coloniale și obiceiul de a incita conflicte naționale în întreaga lume, caută să înfrâneze dezvoltarea Rusiei”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia este puternică și va deveni și mai puternică! Vladimir Putin nu vrea să convingă lumea de acest fapt, vrea doar să o informeze. Că lumea trrebuie să știe, să nu fie luată prin surprindere și să se mire apoi ca proasta-n târg!
    Așteptăm întreg discursul președintelui Putin transcris în română, dacă se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108