Hot News
Vzgliad: Macron a ales Ucraina pentru a se răzbuna pe Rusia pentru pierderea Africii
02/03
MAE rus, despre planurile de anexare a Transnistriei: Speculații
02/03

Misiunea rusă la ONU: Înregistrarea convorbirii dintre militarii germani, o rușine pentru Germania

Dmitri Polianski/ Foto: dzen.ru

Înregistrarea unei convorbiri dintre ofițeri de rang înalt ai armatei germane despre posibila utilizare a rachetelor Taurus a devenit o rușine pentru Germania, a declarat Dmitri Polianski, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU, relatează Kommersant.

În opinia diplomatului, Germania nu mai este țara cu care Rusia a semnat tratate de prietenie începând din anii ’90 și ‘2000, iar ”o analogie cu anii ‘1930 este inevitabilă”.

„Este o rușine totală și o pierdere de demnitate pentru Germania, care își dezvăluie noile ei culori: mincinoasă, ticăloasă, agresivă, răzbunătoare și rusofobă”, a scris Polianski pe rețeaua de socializare X.

Pe 1 martie, redactorul-șef al grupului media Rossiya Segodnya și al canalului de televiziune RT, Margarita Simonian, a publicat o înregistrare audio a unei convorbiri, după cum s-a precizat, între ofițeri de rang înalt din Bundeswehr, dialog purtat pe 19 februarie.

Interlocutorii discutau despre posibila folosire de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acțiune Taurus, inclusiv pentru atacuri asupra Podului Crimeii.

Ministerul german al Apărării a anunțat că verifică informația. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că discuția interceptată dintre militarii germani despre planul de a arunca în aer Podul Crimeii este, pe de o parte, uimitoare, dar nu și surprinzătoare, pe de altă parte. Potrivit relatărilor presei locale, în Germania se consideră că înregistrarea este autentică.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mai are Germania demnitate, mai are rușine? Uitați-vă la conducerea ei actuală și aveți răspunsul. Ministerul german al Apărării nu este interesat să verifice informația, ci este alarmat că poate s-au scurs mai multe informații importante pe platforma WebEx, care n-ar trebui să ajungă la urechile rușilor. Cu acest Occident decadent, mincinos și rusofob vreți să colaborați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874973