Hot News
InfoBRICS: Forțele Armate ruse au distrus cele mai bune arme ale NATO
03/03
Fost analist al CIA: Zelenski și Budanov ar putea fi eliminați
04/03

Sondaj: 85% dintre ruși cred că Putin are un plan clar pentru dezvoltarea țării

Foto: yazarus.ru

Sondajul realizat de Centrul Național pentru Studiul Opiniei Publice (VȚIOM) a arătat că 86% dintre respondenți au fost impresionați pozitiv de Mesajul anual al președintelui rus, adresat Adunării Federale, inclusiv fiecare a doua persoană care a declarat acest lucru cu absolută încredere, relatează TASS.

Peste 80% dintre rușii chestionați care au urmărit Mesajul președintelui rus, Vladimir Putin, cred că actualul președinte are un plan clar de dezvoltare a țării pentru câțiva ani înainte și va fi capabil să-l implementeze. Acest lucru este dovedit de studiul, realizat la 1 martie în rândul a 1600 de ruși adulți.

„Dintre cei care au urmărit discursul, 85% au spus că Putin are un plan de acțiune clar, o strategie de dezvoltare a țării pentru următorii câțiva ani. Fiecare a zecea persoană crede (10%) că nu există o strategie și un plan de acțiune”, se arată în raport. Majoritatea respondenților – 86% consideră că președintele va putea implementa integral sau parțial acest plan de dezvoltare a țării, fiecare a două persoană declarând acest lucru cu deplină încredere.

Discursul președintelui adresat Adunării Federale a avut loc pe 29 februarie și a durat mai bine de două ore. „80% dintre ruși sunt informați de acest eveniment într-o măsură sau alta, inclusiv 40% care sunt bine informați și același număr au auzit ceva. 20% au aflat despre el pentru prima dată în timpul sondajului”, se spune în studiu. Dintre cei informați despre mesaj, o treime a ascultat cu atenție discursul, iar 41% dintre repondenți le-au aflat ideile principale din știri.

Fiecare a doua persoană care a urmărit mesajul a declarat că i-au placut toate ideile și propunerile exprimate de liderul țării. Cea mai mare aprobare în rândul cetățenilor informați a fost acordată unor teme, precum sprijinul pentru familiile tinere (21%), infrastructura, construcția de locuințe și drumuri (13%), proiectele naționale „Familie”, „Viața lungă și activă”, „Personal” etc. (12 %).

În general, mesajul a produs predominant emoții pozitive în rândul celor care l-au vizionat. „Acestea sunt încredere (36%), speranță (35%), încredere în ziua de mâine (33%), respect (32%) și mândrie (29%)”, se spune în partea de bilanțul al sondajului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și mie mi-a plăcut mesajul anual al președintelui Putin. Pe lângă emoțiile pozitive în rândul cetățenilor ruși care au vizionat mesajul, eu aș adăuga din partea mea și admirația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041