Hot News
Musk s-a pronunțat pentru desființarea NATO
03/03
Sondaj: 85% dintre ruși cred că Putin are un plan clar pentru dezvoltarea țării
03/03

InfoBRICS: Forțele Armate ruse au distrus cele mai bune arme ale NATO

Militarii ruși, în direcția Avdeevka a operațiunii speciale/ Foto: RIA Novosti

Armata rusă a distrus cele mai noi arme trimise de NATO în Ucraina, a anunțat expertul militar Drago Bosnik, într-un articol scris pentru InfoBRICS.

„Armata rusă dezminte cu abilitate miturile despre „superioritatea” armelor NATO. În ultimele săptămâni, observăm tot mai des acest fenomen. Începutul anului 2024 s-a dovedit nu mai puțin deprimant pentru Foțele Armate ale Ucrainei, care, la sfârșitul lunii ianuarie, au pierdut mai multe exemplare din cea mai nouă tehnică de luptă a NATO”, a scris Bosnik. El a adăugat că sute dintre cele mai bune exemplare de vehicule blindate occidentale, artilerie, sisteme de apărare aeriană și altele au fost distruse în atât de mediatizata contraofensivă ucraineană.

În 2023, oficialii americani și europeni au declarat că, în primele săptămâni ale ofensivei, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut până la 20% din totalul de arme aflate la dispoziție. Kievul a pierdut o treime din vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, precum și 30% din tancurile Leopard. Potrivit autorului articolului, Brigada 47 mecanizată a Ucrainei trebuia să primească 99 de vehicule Bradley, în condițiile în care 28 dintre ele au fost abandonate sau distruse în regiunea Zaporojie, alte șase în Malaia Tokmacika.

Săptămâna trecută, editorialistul publicației Forbes, David Ax, a anunțat, referindu-se la un videoclip care a circulat pe internet, că armata rusă a distrus un vehicul blindat de asalt, M1150 Assault Breacher, încă o raritate și construit pe baza Abrams, ale cărui câteva unități au fost trimise Kievului în secret de Statele Unite.

Pe parcursul săptămânii trecute, Forțele Armate ruse au eliberat mai multe așezări din Republica Donețk: Pobeda, Lastocikino, Severnoe și Petrovskoe. Localitatea Petrovskoe este situată la cinci kilometri nord-vest de Avdeevka, eliberată de trupele ruse pe 17 februarie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Forțele armate ruse ar trebui să le distrugă pe toate! NATO să aibă în dotare doar arcuri cu săgeți și prăștii cu pietre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090