Hot News
Majoritatea rușilor intenționează să participe la alegerile prezidențiale
04/03
Lavrov: Ambasadorii UE au refuzat întâlnirea dinaintea alegerilor prezidențiale din Rusia
05/03

În stațiunile noi din proiectul ”Cinci mări” vor veni 9 milioane de turişti anual

O stațiune din Crimeea/ Foto: gubdaily.ru

Stațiunile noi create în cadrul programului ”Cinci mări” vor putea găzdui aproximativ 9 milioane de turiști în fiecare an, a anunțat Ministerul Dezvoltării Economice, relatează ziarul Izvestia.

Potrivit publicației, „Cinci mări” ”este un amplu proiect de investiții pe termen lung, în cadrul căruia se intenționează ca, până în 2030, să fie dezvoltate 10 stațiuni moderne pe coasta a cinci mări și pe malurile Lacului Baikal. <…> Proiectul presupune construirea de hoteluri pentru circa 74.000 de camere, crearea a peste 100.000 de locuri de muncă. Noile stațiuni vor putea primi anual aproximativ 9 milioane de turiști”, a informat serviciul de presă al ministerului.

Aceeași instituție a menționat că în cadrul proiectului național „Turismul și industria ospitalității” se intenționează practic dublarea, până în 2030, a numărului de deplasări turistice, până la 140 de milioane, precum și creșterea la 5% a contribuției la PIB a sectorului de turism.

În Mesajul său adresat Adunării Federale pe 29 febuarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că proiectul de stațiuni ”Cinci mări” va permite creșterea internă a fluxului de turiști până la 10 milioane de oameni pe ani. Potrivit spuselor sale, este vorba de un cluster turistic ridicat care să se întindă pe malul Mării Caspice, dar și al Mărilor Baltice, Azov, al Mării Negre și al Mării Japoniei.

Anterior, pe 28 iunie 2023, Putin a cerut dezvoltarea până la un nivel superior standardelor mondiale a unor stațiuni de pe litoral care să funcționeze pe tot parcursul anului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să fie cât mai mulți turiști, că au ce vedea în Rusia! Lacul Baikal este mare minune a lumii. Este extraordinar atât iarna cât și vara, dar mai ales iarna, când frumusețea lui îți taie respirația. Rusia este o țară fascinantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121