Hot News
În stațiunile noi din proiectul ”Cinci mări” vor veni 9 milioane de turişti anual
04/03
Military Watch Magazine, despre un posibil pretext al trimiterii de trupe NATO în Ucraina
05/03

Lavrov: Ambasadorii UE au refuzat întâlnirea dinaintea alegerilor prezidențiale din Rusia

Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că, înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, i-a invitat pe ambasadorii țărilor Uniunii Europene la o întâlnire pentru clarificări, dar cu două zile înainte de eveniment, ambasadorii au renunțat la acesta, relatează agenția TASS.

Șeful diplomației ruse a precizat că Moscova a strâns multe materiale despre cum ”se pregătesc pentru alegerea președintelui Rusiei” ambasadele statelor Uniunii Europee, ce „mecanisme de intervenție vor folosi ambasadele europene în ele și cum intenționează să susțină opozanții nesistemici”.

„Adunând o astfel de informație, i-am invitat, în urmă cu o săptămână și jumătate, mi se pare, pe toți ambasadorii din Uniunea Europeană la o întâlnire cu mine, la care doream, în calitate de ministru de Externe să le povestesc, pur și simplu, șefilor misiunilor displomatice că noi doar îi sfătuim din cele mai nobile rațiuni să nu se ocupe de așa ceva. Și ce credeți? Cu două zile înainte de evenimentul programat, de întâlnire, am primit o notă: am decis să nu venim”, a spus Lavrov la dezbaterile maratonului societății ”Cunoaștere” pe tema „Rusia și rolul ei în formarea unei lumi multipolare”, din cadrul Festivalului mondial al tineretului care se desfășoară la Soci.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar de ce vă mirați? Acei ambasadori au dat dovadă de nesimțire, de lipsa educației și a diplomației. Din partea lor este o probă a slugărniciei față de ,,Înalta Poartă” de la Bruxelles și Washington. Au primit un semnal de acolo și s-au executat. Ăștia sunt ambasadori? Sunt doar niște chelneri care-și fac de rușine țările pe care le reprezintă. Ar trebui să urască mai puțin și să gândească mai mult. Din păcate, n-au nici suflet și nici cu ce gândi: ultimii doi neuroni sunt folosiți doar pentru a asculta ordinele. Și mai este ceva. Sunt convinsă că s-au temut de domnul Lavrov, de ceea ce le va spune și de ceea ce ar putea să le dovedească ocupațiile mai puțin diplomatice pe care le au acești așa ziși ,,ambasadori”. Bine că unii dintre ei au avut timp să depună coroane de flori la Piatra Solvețki, în memoria trădătorului Navalnîi. Sunt doar niște ,,slugi băloase”, vorba domnului Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048