Hot News
Lavrov: Ambasadorii UE au refuzat întâlnirea dinaintea alegerilor prezidențiale din Rusia
05/03
Putin a discutat cu Sobianin despre impactul sancțiunilor asupra dezvoltării Moscovei
05/03

Military Watch Magazine, despre un posibil pretext al trimiterii de trupe NATO în Ucraina

Trupele speciale franceze/ Foto: mwm

Occidentul analizează posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina, iar motivul este pierderea de teritorii și eșecurile înregistrate de partea ucraineană în acțiunile militare, scrie revista americană Military Watch Magazine, citată de Rambler.ru.

„Liderii țărilor occidentale vorbesc despre o posibilă trimitere de truper NATO în Ucraina din cauza pierderii de teritorii”, susține publicația americană. În opinia autorilor respectivului articol, declarația președintelui Franței, Emmanuel Macron, vine după o serie de eșecuri serioase ale forțelor armate ucrainene.

Forțele ucrainene suferă de lipsa armelor, nu are minuții și nici efectiv militar, ceea ce creează probleme chiar și pentru unitățile de elită din prima linie. Pe fondul situației de pe linia frontului, dobândesc o tot mai mare actualitate apelurile lansate de Occident în favoarea unei intervenții directe, inclusiv desfășurarea de trupe terestre, cu scopul prevenirii unei eventuale victorii a Rusiei, care pare tot mai inevitabilă, au concluzionat jurnaliștii americani.

Macron și alți lideri ai UE dezbat posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta această țară să facă față Rusiei. Totuși, Germania a refuzat să-și trimită militarii. În plus, autoritățile ruse consideră că livrările de arme către Kiev din Occident complică negocierile și implică NATO în conflict.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă-i mănâncă în fund, pot trimite trupe în Ucraina (adică mai multe trupe, fiindcă unele există deja acolo). Să nu se întoarcă acasă șifonați (care se vor întoarce) și să se plângă apoi că n-au avut noroc. Toate trupele NATO, adunate de peste tot unde sunt staționate acum, nu pot face față Forțelor Armate Ruse. Nici atât nu pricep? În Georgia a început exercițiul militar multinațional ,,Troyan Footprint 24″, realizat cu sprijinul Comandamentului SUA pentru Operațiuni Speciale din Europa. Pe lângă armata georgiană și americană, manevrele vor implica militari din Marea Britanie, Polonia, Spania și România. Acest exercițiu se desfășoară simultan în trei țări: Georgia, Grecia și România. Prin acest exercițiu își închipuie cumva că intimidează Rusia? Ce glumă bună… Dacă în Rusia ar mai exista publicația satirică ,,Krokodil”, această știre ar fi devenit un articol amuzant, însoțit de câteva caricaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163