Hot News
Military Watch Magazine, despre un posibil pretext al trimiterii de trupe NATO în Ucraina
05/03
Larry Johnson, fost analist CIA: Putin nu blufează niciodată
05/03

Putin a discutat cu Sobianin despre impactul sancțiunilor asupra dezvoltării Moscovei

Președintele rus, Vladimir Putin, și primarul Moscovei, Serghei Sobianin/ Foto: rg.ru

Sancțiunile occidentale nu au afectat dezvoltarea Moscovei și proiectele sale de infrastructură, l-a asigurat primarul Capitalei, Serghei Sobianin, pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la întâlnirea pe care cei doi au avut-o la Kremlin, relatează agenția URA.ru.

„În pofida uneltirilor puse la cale de inamici, în pofida sancțiunilor posibile și imposibile, la noi totul merge și chiar destul de bine. La Moscova, rezultatele anului 2023 cred că sunt dintre cele mai bune din istoria modernă”, a spus edilul Capitalei ruse.

Potrivit lui Sobianin, creșterea investițiilor sectorul farmaceutic, în industria auto și microelectronică a variat între 25 și 40%. Trendul ascendent continuă, de asemenea, în domeniul imobiliar. Marea Linie Circulară (BKL) a metroului, cu o lungime de peste 70 km, lansată în urmă cu un an, este folosită, zilnic, de peste 1,3 milioane de călători. BKL a furnizat deja în bugetul federal și fondurile extrabugetare peste un trilion de ruble, efect economic și efect bugetar”, a menționat Sobianin.

Schița metroului de la Moscova. Marea Linie Circulară (BKL) etse a treia centură, exterioară, marcată cu turcoaz/ Foto: TASS

Cu toate acestea, a subliniat, la rândul său, președintele Putin, nu trebuie neglijate amenințările din partea statelor neprietenoase. „Prieteni avem mai mulți. Mai este o expresie binecunoscută: să fii prietenul și dușmanul nostru este la fel de onorabil”, a precizat Putin. „Amenințările pe care încearcă să ni le creeze nu sunt goale și trebuie să ținem cont de acest lucru. Desigur, atât la nivel guvernamental, cât și federal și regional. Moscova nu poate fi atribuită, pur și simplu, uneia dintre regiuni, este Capitala (Moscova este și una dintre cele 89 de entități federale – n.r.). Aici este centrul și al științei, și al educației și al industriei. De aceea, toate acestea sunt foarte interconectate cu întreaga economie rusă. Desigur, trebuie să ținem mereu minte acest lucru.”

Putin și Sobianin se întâlnesc regulat la începutul fiecărui an. Întâlnirea lor anterioară a avut loc în februarie 2023. Dar în decurs de un an, au lansat împreună o serie de mari proiecte de transport: Marea Linie Circulară a metroului din Moscova, noile Diametre centrale ale Moscovei și centura auto. Toate aceste proiecte au permis a făcut posibilă distribuirea semnificativă a poverii ce apasă sistemul de transport al Moscovei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sancțiunile au afectat Occidentul și mințile acelora care le-au impus. Rusia nu cade niciodată! Rusia a demonstrat că poate renaște și din cenușă, precum pasărea Phoenix. Dacă nici acum SUA și Occidentul nu și-au dat seama că luptă degeaba împotriva Rusiei, înseamnă că sunt proști grămadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090