Hot News
Putin a recunoscut că aproape nu consumă alcool
09/03
Execuții false: Forțele Armate ale Ucrainei revin la vechile tactici
09/03

O Bursă BRICS a cerealelor va face comerțul mondial mai just

Foto: TASS

Președintele Rusiei a susținut ideea înființării unei burse a cerealelor în cadrul BRICS. O platformă de tranzacționare capabilă să reprezinte o concurență serioasă Bursei din Chicago, locul principal unde se formează acum prețurile mondiale ale cerealelor, scrie Vzgliad.

„Pe piață s-a creat o situație interesantă când, de fapt, chiar cumpărătorii de cereale, în primul rând UE și SUA, stabilesc la bursele lor prețurile pentru produsele pe care tot ei le achiziționează ulterior. O asemenea abordare pare cel puțin nedreaptă, deoarece, în principiu, nu este în avantajul unui cumpărător să stabilească prețuri mari”, a subliniat Ekaterina Novikova, docentul Catedrei de Teorie Economică a Universității de Economie ”Gh. Plehanov” din Moscova.

Potrivit spuselor sale, Statele Unite înțeleg deja că nu vor mai putea controla piața cerealelor ca înainte. „Se întâmplă o împărțire treptată a economiei mondiale în două regiuni, ai căror jucători cheie sunt China și Statele Unite, cu parteneri comerciali importanți în jurul lor. Pe fondul acestei regionalizări, inițiativa Rusiei de a crea o bursă a cerealelor poate fi percepută destul de pozitiv de țările membre BRICS”, este de părere Novikova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În curând Statele Unite nu vor mai controla nimic, nu doar piața cerealelor. Înființarea unei burse a cerealelor în cadrul BRICS este o idee excelentă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091