Hot News
Comisia Electorală Centrală (CEC) a finalizat numărătoarea voturilor la alegerile prezidențiale
19/03
În România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa
19/03

Peste 80.000 de oameni, la mitingul-concert din Piața Roșie

Foto. URA.ru

În Piața Roșie din Moscova s-a desfășurat luni seara mitingul-concert „10 ani în portul natal”, dedicat împlinirii unui deceniu de la reunificarea Crimeii și a orașului Sevastopol cu Federația Rusă, relatează Gazeta.ru.

Respectarea legii, a ordinii și securității a fost asigurată de angajații Ministerului Afacerilor Interne în strânsă conlucrare cu colegii de la alte organe de aplicare a legii, a precizat Irina Volk, reprezentanta oficială a ministerului menționat mai sus.

„La eveniment au participat peste 80.000 de moscoviți și oaspeți ai Capitalei”, a adăugat ea.

La sfârșitul lunii februarie 2014, locuitorii pro-ruși din Crimeea, care nu doreau să recunoască noua putere ucraineană, venită în urma loviturii de stat, au demarat, în fața organului legislativ al autonomiei, propria lor acțiune de protest pe termen nelimitat, cerând desprinderea Crimeii de Ucraina.

Parlamentul Crimeii s-a adresat președintelui Rusiei cu rugămintea de a primi republica în componența Federației Ruse și de a stabili pe 16 martie data consultării populare, în cadrul căreia, la o participare de peste 80% dintre cetățenii cu drept de vot, majoritatea covârțitoare au susținut aderarea la Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu gândul și cu sufletul am fost și eu alături de ei, în Piața Roșie. Cu adevărat patriot este poporul rus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875043