Hot News
Din cauza Ucrainei, Macron s-a transformat din „porumbel în șoim”
18/03
Peste 80.000 de oameni, la mitingul-concert din Piața Roșie
19/03

Comisia Electorală Centrală (CEC) a finalizat numărătoarea voturilor la alegerile prezidențiale

Foto: Kommersant


CEC a procesat 100% din protocoalele pentru alegerile prezidențiale din Rusia. Actualul șef al statului, Vladimir Putin, a obținut 87,28% din voturi, scrie Kommersant.

Nikolai Haritonov de la Partidul Comunist al Federației Ruse, conform rezultatelor finale, primește 4,31% din voturi, Vladislav Davankov de la „Oameni noi” – 3,85%, Leonid Slutski de la Partidul Liberal Democrat – 3,2%. Prezența la vot în toate regiunile a fost de 74,22% , prezența la vot a alegătorilor înregistrați în sistemul de vot electronic a fost de 94%.

Șefa CEC, Ella Pamfilova, a spus că un număr record de cetățeni l-au votat pe Vladimir Putin la ultimele alegeri – 75,9 milioane. La prezidențialele din 2018, l-au votat 56,4 milioane de oameni .

Vladimir Putin va prelua funcția de președinte pentru a cincea oară. Președinții din Belarus, Kazahstan, China, Tadjikistan, Uzbekistan, precum și liderii Coreei de Nord, Qatar și alte state l-au felicitat pentru victoria sa.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să ai în jurul tău, ca un scut, aproape 76 milioane de oameni este ceva extraordinar. Oricare președinte din lume și-ar dori ca poporul lui să aibă o așa mare încredere în el. Câți obțin această încredere? Cu un asemenea conducător sprijinit de majoritatea rușilor, cum ar putea Rusia să nu fie biruitoare? Dumnezeu v-a scos în cale un om deosebit, un bun patriot pe care vi l-ați ales președinte cu multă înțelepciune. Felicitări, frumos popor rus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098