Hot News
Atacul terorist de la Crocus: Statul Islamic implicat? O ipoteză falsă și iată de ce
24/03
Klințevici: Teroriștii de la Crocus sunt indivizi care și-au pierdut latura umană
24/03

Maria Zaharova: Au trecut 25 de ani de la ”lovitura dată ordinii mondiale”

Foto: advert.vk.com

În urmă cu 25 de ani, aviația NATO a demonstrat lumii întregi ce înseamnă, de fapt, o „intervenție umanitară”. Este exact termenul folosit de conducerile Statelor Unite și Alianței Nord-Atlantice pentru a lansa atacurile cu rachete și bombe asurpa obiectivelor militare și civile din Republica Federală Iugoslavia, a cărei conducere a fost forțată să ducă o luptă armată împotriva separatiștilor pentru a păstra unitatea țării, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, la o conferință de presă.

Începând din 24 martie 1999 și timp de 11 săptămâni asupra republicii europene suverane au fost lansate 3000 de rachete de croazieră, au fost aruncate 80.000 de tone de bombe de aviațe, inclusiv obuze cu fragmentație și cu uraniu sărăcit (folosite acum în regiunea noastră).

Potrivit estimărilor autorităților sârbe, în urma bombardamentelor barbare au murit aproape 2.500 de oameni, inclusiv 89 de copii. Au fost răniți 12.500 de locuitori ai republicii. Au fost distruse 1.500 de localități. Potrivit unor surse, daunele materiale au fost estimate între 30 și 100 de miliarde de dolari.

Operațiunea militară a SUA și a NATO împotriva Belgradului a fost întreprinsă fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, sub pretextul unor învinuiri nefondate formulate la adresa autorităților Republicii Federale Iugoslavia, acuzate de ”epurare etnică” în autonomia Kosovo și care ar fi provocat, chipurile, o catastrofă umanitară în regiune.

Rusia a condamnat, de la bun început, operațiunea militară a NATO împotriva Iugoslaviei, evaluând acest act drept o încălcare gravă a dreptului internațional. După cum declara Evgheni Primakov, pe atunci președinte al Guvernului Federației Ruse, a fost „nu doar un atac agresiv asupra unei țări oarecare… A fost o lovitură dată întregii ordini mondiale, care se formase după al Doilea Război Mondial”, a subliniat Maria Zaharova.

Ultima oră:

Lavrov: Conflictul din Ucraina a început nu în 2014, ci în 1999, când Occidentul a încetat să-și ascundă agresiunea

Iugoslavia și Ucraina sunt la egalitate cu aventurile și agresiunile ulterioare ale Occidentului în Irak, Libia, Siria, crede Lavrov.

„Hegemonii au încercat să-și perpetueze dominația trăind în detrimentul celorlalți”, subliniază șeful Ministerului rus de Externe într-un interviu cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul agresiunii NATO împotriva Iugoslaviei.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Serbia a dat în judecată NATO pentru crime împotriva umanității, dar și pentru crimă de ecocid, prin care a fost afectat și s-a distrus ecosistemul și biodiversitatea Serbiei. Pentru că NATO au aruncat asupra Iugoslaviei peste 15 tone de bombe cu uraniu! NATO a recunoscut că a bombardat cu uraniu Kosovo, Metohija și sudul Serbiei. Peste 30.000 de persoane din Serbia sunt diagnosticate anual cu cancer. Oamenii au murit și mor în continuare din cauza cancerului provocat de uraniu. Chiar și militarii italieni care au fost staționați după bombardament în Kosovo și Metohija au fost diagnosticați cu cancer, iar mulți dintre aceștia au murit. În analiza sângelui lor s-a găsit de 500 de ori mai mult metal decât în mod normal. Particulele de uraniu rămân în sol mii de ani, ducând la poluarea solului. O echipă de avocați condusă de Srdjan Aleksic a depus un dosar cu toate documentele la instanța superioară din Belgrad. Ce credeți că a răspuns NATO? Că beneficiază de imunitate și că nu este cazul să apară în fața instanței, invocând Acordul de tranzit semnat în 2005 între Serbia și NATO. Imunitatea nu poate fi pusă în aplicare retroactiv (bombardamentele au avut loc în 1999), iar acordurile au fost semnate 6 ani mai tărziu. Iar acordul de tranzit nu are nici o legătură cu acuzațiile din dosar, acesta fiind doar un simplu acord care permite forțelor aliate care servesc în cadrul KFOR să treacă pe teritoriul sârb. Câtă nesimțire. Credeți că NATO va fi sancționată? Nu cred. De aceea, această organizație criminală aparținând Statelor Unite își permite să facă orice și oriunde fiindcă știe că nu va fi trasă la răspundere. N-am să spun în câte operațiuni și războaie a fost implicată NATO, pentru că spațiul nu-mi permite. Vreau să reamintesc românilor că și noi ar trebui să avem pe conștiință morții din Iugoslavia. Pentru că România, o țară creștină, a aprobat trecerea avioanelor NATO peste teritoriul nostru, susținând astfel bombardarea Serbiei, o altă țară creștină, chiar de Sfintele Paști. Am avut și atunci lingăi față de NATO (Emil Constantinescu, Zoe Petre, Andrei Pleșu), așa cum avem și acum. Diferența e că acum s-au înmulțit peste măsură. Într-o zi vom plăti această nepăsare și slugărnicie!

  2. Gabriel Popescu spune:

    Acești slugoi , acești trădători care ne ” coduc” nu au nimic de a face cu poporul. Eu cred intr-o frăție panortodoxa și așa cum diverse etnii sau minorități țin ei între ei asa și noi trebuie sa fim frați întru ortodoxie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972