Hot News
Atacul de la Crocus: Occidentul a vorbit de ISIS înainte ca măcar un terorist să fie prins
26/03
Peskov: Rusia nu va tolera în vecinătatea ei o țară cu „apucături agresive”
26/03

Global Times: Experții din China pun la îndoială implicarea ISIS în atacul de la Crocus

Foto: TASS

În opinia experților din China, este puțin probabil ca ISIS („Statul Islamic”) să fie implicat în atacul terorist de la centrul comercial Crocus City Hall, de lângă Moscova, scrie publicația Global Times, citată de dailymoscow.ru.

Analiștii, printre care Wang Xiaoquan, cercetător la Institutul pentru Rusia, Europa de Est și Asia Centrală al Academiei de Științe Sociale a Chinei, consideră că versiunea implicării ISIS a fost special inventată, deoarece situația din Siria s-a stabilizat și conflictul din Orientul Mijlociu se duce în principal între Israel și Palestina, așa că mai logic ar fi fost ca ISIS să țintească Israelul. În plus, schema atacului diferă de atacurile anterioare ale ISIS, care sunt comise, de obicei, de teroriști-sinucigași, în timp ce, în cazul Crocus, criminalii au încercat să fugă, au explicat experții.

În ceea ce privește posibila implicare a regimului de la Kiev în atacul terorist din Regiunea Moscova, această versiune este, la rândul ei, puțin probabilă, cred experții chinezi. Dar dacă se stabilește o legătură între forțele extremiste din Ucraina și atacul de la Crocus, Kievul se va afla într-o poziție foarte dificilă, iar Statele Unite și aliații lor ”își vor pierde legitimitatea în a susține Ucraina”, au concluzionat analiștii.

La rândul său, Sultan Hamzaev, deputat al Dumei de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului rus – n.r.), membru al Comitetului de Securitate și Anticorupție, a apreciat că teroriștii nu au fugit spre granița cu Ucraina doar așa, de capul lor: cel mai probabil, ei erau așteptați acolo. Iar încercările Occidentului de a arunca totul pe seama ISIS sunt evidente, întrucât Statele Unite finanțează regimul terorist de la Kiev, justificând acest lucru prin dorința de a lupta, chipurile, pentru democrație, a adăugat parlamentarul. În realitate însă nu este decât o banală fățărnicie și corupție, care alimentează lobby-ul american al armelor, a concluzionat Hamzaev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Părerea mea despre cine cred că se află în spatele acestui act terorist am spus-o de mai multe ori și o susțin. Ceea ce vreau să spun acum nu are legătură cu subiectul ,,ISIS”. Este vorba despre o situație jenantă în care se află românii, din vina celor care ne conduc. Este o stare care mă frământă foarte mult și trebuie s-o spun, nu pot să tac. Atacul terorist de la Moscova, care a ucis atâția civili nevinovați, a fost tratat de președinte și de primul ministru cu indiferență. În afară de mesajul sec de condoleanțe din partea MAE, cei doi au tăcut. Cataloghez asta ca lipsă de bun simț, de omenie și de diplomație. Au demonstrat că sunt niște țopârlani care nu înțeleg anumite reguli de protocol internațional. Prin atitudinea lor, nu sunt mai buni decât cei patru teroriști. Când taci, înseamnă că aprobi acel act și te faci părtaș cu el. A fost o tragedie care s-a abătut asupra civililor, nu are nici o legătură cu politica, cu rasa, cu naționalitatea. Este vorba de OAMENI, rasă din care am crezut că fac parte și cei doi. O astfel de tragedie se poate repeta oricând și oriunde. Când ne-a lovit cutremurul din 1977, avioanele din URSS veneau cu ajutoare. Și rușii nu erau considerați de unii prietenii noștri. Însă au dat dovadă de empatie, de bun simț, de omenie, de civilizație, ceea ce nu nu se poate afirma despre cei doi care ne conduc acum colonia. N-au fost în stare, în nimicnicia lor, să dea un mesaj de condoleanțe! Jenant, oribil, aș fi spus și să le fie rușine dar nu cred că au conștiință ca să simtă rușinea. Au pus poporul român într-o situație mizerabilă, iar din parte mea nu merită decât dispreț. Cu siguranță că se vor întrece acum în mesaje de condoleanțe stufoase, în urma prăbușirii Podului Francis Scott Key din Baltimore. Așa procedează slugile. Iar BOR, prin Patriarhul Daniel, a pus credincioșii ordodocși în aceeași situație jenantă. Situația încordată dintre cele două Patriarhii (cea Rusă și Română) nu justifică lipsa unui mesaj de compasiune față de cei uciși cu sânge rece. Degeaba vorbește Patriarhul Daniel despre dragostea creștină, că vorbele lui sunt lipsite de conținut. A uitat că Domnul ne îndeamnă să ne iubim aproapele ca pe noi înșine? Cred că de mult el nu-l mai are Stăpân pe Domnul Dumnezeu, ci are alți stăpâni, are alți domni căruia îi slujește. În starea în care ne vom găsi, în aceea vom fi judecați, că zice Domnul: ,,și voi judeca pe fiecare după purtările lui.” (Iez. 33, 20) Pe mulți îi va găsi în nepăsare, răutate și ură, dar au pretenția să moștenească Raiul. Morții unora sunt mai puțin importanți decât ai altora, domnilor de la conducerea coloniei numită România și a celui din fruntea Patriarhiei Române?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048