Hot News
Global Times: Experții din China pun la îndoială implicarea ISIS în atacul de la Crocus
26/03
Rusia este revoltată că Franța a sabotat reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei
27/03

Peskov: Rusia nu va tolera în vecinătatea ei o țară cu „apucături agresive”

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Rusia nu va accepta existența la granițele ei a unui stat gata să acapareze Crimeea și noile regiuni prin orice metode, inclusiv de forță, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„Ei vor, de exemplu, să acapereze prin forță Crimeea noastră. Cum putem permite existența la granițele noastre a unui stat care are intenția consfințită în documentele oficiale de a folosi orice metode pentru a ne lua Crimeea? Ca să nu mai vorbesc despre noile regiuni”, a spus el într-un interviu acordat portalului aif.ru.

„Este important pentru noi să oprim acest proces care dăunează securității noastre, să excludem posibilitatea existenței în camera ”vecină” europeană, la granițele noastre, a unui stat care are apucături agresive la adresa noastră, un stat cu compoziție naționalistă, unde naționaliștii au pătruns la putere”, a menționat Peskov.

Referindu-se la planurile Kievului de a organiza un „summit de pace” pentru rezolvarea conflictului din Ukraina, la care să fie discutată „formula (șefului statului, Volodimir) Zelenski”, reprezentantul Kremlinului a menționat că foarte multe țări doresc să contribuie la soluționarea pașnică a crizei ucrainene și sunt gata să se alăture diferitelor formate.

„Înțelegem și noi acest lucru și salutăm această atitudine. Dar este posibil oare să te ocupi de o soluție la problema ucraineană fără participarea Rusiei? Răspunsul este fără echivoc – nu este posibil”, a spus secretarul de presă al președintelului rus.

Potrivit spuselor sale, o dezbatere fără participarea Rusiei este „absurdă și lipsită de perspective”.

Peskov a mai spus că „Ucraina s-a transformat într-un instrument în mâinile Occidentului colectiv, cu ajutorul căruia ei intenționează, după cum cred, să doboare Rusia, să descurajeze Rusia, să o lase la marginea dezvoltării din toate punctele de vedere, iar dacă le iese, să o termine definitiv”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Răul trebuie stârpit din rădăcină și din fazele lui incipiente! Nici nu se pune problema pierderii Crimeii și a noilor regiuni în favoarea Ucrainei. Dacă folosesc forța, răspundeți-le prin și mai multă forță, până se satură. Summit-ul de pace a lui Zelenski este doar un summit fără a discuta despre pace. Fără participarea Rusiei, cu cine vrea să facă pace? Wang Yi, ministrul chinez de externe zicea: ,,Este inacceptabil ca unele țări să fie la masă, în timp ce altele să fie doar în meniu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078